Η Πάτρα μπήκε δυνατά στη διεκδίκηση της μονάδας που θα δημιουργηθεί στη χώρα μας από την Γερμανική ΝΕΧΤ e.Go, η οποία θα παράγει σε ετήσια βάση περισσότερα απο 30.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Το κάλεσμα προς τους Γερμανούς πραγματοποιήθηκε μέσω κοινής επιστολή την οποία απέστειλαν ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων Δυτικής Ελλάδος, ο ΌΛΠΑ και το ΙΝΒΙΣ., στην οποία περιγράφονται οι δυνατότητες της περιοχής και τα συγκριτικά της πλεονεκτήματά λόγω του πανεπιστημίου , της γεωγραφικής θέσης, του λιμανιού , των συνδυασμένων μεταφορών, τις ερευνητικές δυνατότητες του υπάρχουν.

Η επένδυση συνεπάγεται δεκάδες θέσεις εργασίας για την περιοχή στην οποία η Γερμανοί θ επιλέξουν να εγκαταστήσουν την μονάδα παραγωγής τους,

Υπενθυμίζεται ότι

Ο δρόμος της  δημιουργίας του εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα άνοιξε μετά και την υπογραφή επιστολής πρόθεσης μεταξύ του διευθύνοντος συμβούλου της Next e.go Mobile και του Enterprise Greece και  έτσι  οι δύο πλευρές θα δημιουργήσουν κοινή ομάδα εργασίας που θα αφοσιωθεί στις λεπτομέρειες με στόχο τη δημιουργία του εργοστασίου.

Εκτιμάται ότι το εργοστάσιο θα παράγει 30.000 αυτοκίνητα ετησίως και θα απασχολεί άμεσα 1.000 άτομα και έμμεσα 5.000. Στο μεταξύ ο σχεδιασμός της επένδυσης περιλαμβάνει και την υλοποίηση Campus Τεχνολογίας και Καινοτομίας που θα συνδέει την επιστημονική και τεχνολογική έρευνα με την παραγωγή.

H συμφωνία πρόκειται να ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους έξι μήνες και οι κατασκευή του εργοστασίου μέσα στα επόμενα δύο χρόνια,

Πηγή: patrastimes.gr