Κλιμάκιο του Υπουργείου Υγείας και του Οργανισμού Διασφάλισης Ποιότητας Υγείας, αναμένεται σήμερα στο Νοσοκομείο Αγρινίου, προκειμένου να διερευνήσει όσα έχουν δει το τελευταίο διάστημα το φως της δημοσιότητας για το πάρα πολύ υψηλό ποσοστό θνητότητας στη ΜΕΘ – Covid του Νοσοκομείου, που οδήγησε στην παραίτηση του διοικητή του, μετά από εντολή του υπουργείου.

Ανάμεσα στα μέλη του κλιμακίου θα βρίσκονται οι καθηγητές λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος και Καρολίνα Ακινόσογλου, οι οποίοι σε πρώτη φάση θα λάβουν όλα τα δεδομένα και τους φακέλους των ασθενών που νοσηλεύτηκαν και θα κληθούν να τα εξετάσουν ενδελεχώς.

Την ίδια ώρα όμως, ξεκινά και η εισαγγελική έρευνα σχετικά με τα πολύ υψηλά ποσοστά θνητότητας στη ΜΕΘ, η οποία παραγγέλθηκε από τον Εισαγγελέα Εφετών Δυτικής Στερεάς Ελλάδος Ευριπίδη Νικολάου.

Ειδικότερα, ζητά να ερευνηθεί σε επίπεδο διοικητικών και νοσοκομειακών παραγόντων αλλά και ιατρών, ώστε να διαπιστωθεί αν ευσταθούν τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας περί θνητότητας που μπορεί να αγγίζει ακόμη και το 100%.

Σε ενδεχόμενη θετική περίπτωση θα ερευνηθεί, με την εποπτεία εισαγγελικού λειτουργού,  αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις ή παραλείψεις από τους εμπλεκόμενους, λαμβανομένων υπόψιν και των οικείων των θανόντων.

Πηγή: patrastimes.gr