Αύξηση της Βίας μεταξύ Ανήλικων στη Θεσσαλονίκη λόγω Ερωτικής Αντιζηλίας

Αύξηση της Βίας μεταξύ Ανήλικων στη Θεσσαλονίκη λόγω Ερωτικής Αντιζηλίας

Ένα νέο επεισόδιο βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη, όταν μία 13χρονη κατήγγειλε ότι δέχθηκε επίθεση από τέσσερα κορίτσια της ίδιας ηλικίας, με τα οποία είχε κανονίσει ραντεβού μέσω social media. Σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, οι τέσσερις ανήλικες την απείλησαν και την χτύπησαν. Το κίνητρο πίσω από αυτήν την επίθεση φαίνεται να είναι η ερωτική αντιζηλία.

Μετά από την επίθεση, η 13χρονη διαπίστωσε ότι οι δράστιδες είχαν αφαιρέσει ένα χρηματικό ποσό από την τσάντα της. Από τη στιγμή που υπεβλήθη η καταγγελία, οι τέσσερις ανήλικες συνελήφθησαν από τις αστυνομικές αρχές.

Τα περιστατικά βίας ανάμεσα σε ανηλίκους έχουν αυξηθεί ανησυχητικά στη Θεσσαλονίκη, όπως δείχνουν τα στοιχεία που δημοσιοποίησαν οι Αστυνομικές Αρχές. Στο διάστημα από 1/1/2024 έως 1/9/2024, 631 ανήλικοι συνελήφθησαν στην περιοχή. Η κατανομή των περιστατικών είναι ενδεικτική της κατάστασης: 100 για ξυλοδαρμούς, 127 για ναρκωτικά, 176 για παραβάσεις στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, 19 για όπλα, 65 για κλοπή, 17 για ληστεία, 49 για άσκηση σωματικής βλάβης, 12 για επικίνδυνη σωματική βλάβη, 36 για σωματική βλάβη από αμέλεια και 3 για σωματική βλάβη σε αδύναμους.

Πηγή: tovima.gr