Ακυρώθηκε η 24ωρη απεργία της Πανελλήνιας Ενωσης Προσωπικού Ελξης λόγω δικαστικού βουλεύματος

Ακυρώθηκε η 24ωρη απεργία της Πανελλήνιας Ενωσης Προσωπικού Ελξης λόγω δικαστικού βουλεύματος

Η 24ωρη απεργία που είχε προγραμματιστεί για αύριο, Πέμπτη 10 Οκτωβρίου, από την Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης (ΠΕΠΕ) κρίθηκε παράνομη από τη Δικαιοσύνη. Έτσι, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τα δρομολόγια στο σιδηροδρομικό δίκτυο θα διεξαχθούν κανονικά. Η Hellenic Train είχε προσφύγει στο δικαστήριο για την απεργία, όπως είχε κάνει και προ ημερών για άλλη κινητοποίηση που είχαν εξαγγείλει άλλα σωματεία εργαζομένων, η οποία τελικά επιτράπηκε.

Τα αιτήματα της ΠΕΠΕ περιλαμβάνουν τη βελτίωση των μέτρων ασφαλείας μέσω της άμεσης και καθολικής εφαρμογής της τηλεδιοίκησης και της φωτοσήμανσης σε όλο το δίκτυο. Η πρόταση αυτή στοχεύει στην αποφυγή νέων τραγικών σιδηροδρομικών δυστυχημάτων, όπως αυτό των Τεμπών, που είχε σοβαρές συνέπειες για τη ζωή εργαζομένων και επιβατών.

Άλλα σημαντικά αιτήματα περιλαμβάνουν την ολοκλήρωση των έργων υποδομής και επιδομής, τα οποία είναι απαραίτητα για την ομαλή και ασφαλή λειτουργία των τρένων μέσω των συστημάτων ETCS, φωτοσημάτων και τηλεδιοίκησης. Επίσης, επισημαίνεται η ανάγκη για διαρκή συντήρηση της σιδηροδρομικής υποδομής, καθώς και ο καθαρισμός του δικτύου από φυσικά εμπόδια, περικόπτοντας τους κινδύνους για εργαζόμενους και επιβάτες.

Τέλος, η ΠΕΠΕ ζητά επενδύσεις σε νέο τροχαίο υλικό, ιδιαίτερα στις προαστιακές γραμμές, για να εξασφαλιστεί η ποιότητα και η ασφάλεια των μετακινήσεων.

Πηγή: tovima.gr