Αλλαγές στο καιρικό σκηνικό με πτώση της θερμοκρασίας και ενίσχυση ανέμων

Αλλαγές στο καιρικό σκηνικό με πτώση της θερμοκρασίας και ενίσχυση ανέμων

Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωλόγου του Mega Γιάννη Καλλιάνου, η εβδομάδα αυτή θα φέρει ήπιο καιρό με σταδιακή μείωση της θερμοκρασίας, καθώς οι συνθήκες μεταβάλλονται προς φθινοπωρινές. Μέχρι και την Τετάρτη, οι θερμοκρασίες θα κυμαίνονται από 26 έως 28 °C, ενώ δεν αναμένονται βροχές. Από την Πέμπτη, οι άνεμοι θα ενισχυθούν φτάνοντας τα 7-8 μποφόρ και η θερμοκρασία θα υποχωρήσει στους 24 °C την Πέμπτη και στους 22 °C το Σάββατο.

Αύριο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις σε πολλές περιοχές της χώρας. Στην Κρήτη, αναμένονται λίγες παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, φτάνοντας τα 3-5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 24 έως 26 βαθμούς στις βόρειες περιοχές και από 26 έως 29 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες.

Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες δείχνει ότι την Τετάρτη 16/10 θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός, με αυτές τις αραιές νεφώσεις να αρχίζουν από το Ιόνιο και να επεκτείνονται στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι, φτάνοντας τα 4-6 μποφόρ στα ανατολικά και το Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, κυμαινόμενη από 23 έως 25 βαθμούς στα βόρεια και 26 έως 28 στον υπόλοιπο χώρο.

Η Πέμπτη 17/10 αναμένεται να έχει περισσότερες νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας, με πιθανές ασθενείς βροχές στη Θεσσαλία και τη δυτική Μακεδονία. Οι άνεμοι είτε από ανατολικές είτε από βόρειες διευθύνσεις θα είναι ισχυροί, καταλήγοντας σε 7 με 8 μποφόρ στα νότια. Καθώς η θερμοκρασία θα συνεχίσει την πτώση, αναμένεται να διαμορφωθεί σε κανονικά επίπεδα για την εποχή.

Πηγή: tovima.gr