Αλλαγή του Καιρού με Κακοκαιρία και Πτώση της Θερμοκρασίας

Αλλαγή του Καιρού με Κακοκαιρία και Πτώση της Θερμοκρασίας

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εκδόθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου, προειδοποιώντας για σημαντική μεταβολή με χαρακτηριστικά όπως οι ενισχυμένοι άνεμοι, η απότομη πτώση της θερμοκρασίας και ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε ορισμένες περιοχές.

Οι θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι, με ένταση έως και 9 μποφόρ, θα πλήξουν το Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά από το μεσημέρι της Κυριακής. Στη συνέχεια, θα επεκταθούν στην κεντρική Μακεδονία, τις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα, την Εύβοια, τα Κύθηρα και την Κρήτη. Σε άλλες περιοχές οι άνεμοι θα είναι επίσης πρόσκαιρα ενισχυμένοι.

Αναμένονται επίσης ισχυρές βροχές και καταιγίδες από το απόγευμα της Κυριακής, που θα διαρκέσουν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, στα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας, δηλαδή στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση την Κυριακή σε περιοχές όπως η Μακεδονία, η Ήπειρος και τα νησιά του Ιονίου, ενώ τη Δευτέρα θα παρατηρηθεί μείωση σε όλη τη χώρα με πτώση 6 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Ενδεικτικά, τη Δευτέρα η θερμοκρασία δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 21 βαθμούς στη Θεσσαλονίκη και τους 24 με 25 βαθμούς στην Αθήνα.

Η εξασθένηση των ανέμων αναμένεται από το μεσημέρι της Δευτέρας. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εξέλιξη του καιρού, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr), όπου οι προγνώσεις θα επικαιροποιούνται ανά δωδεκάωρο.

Πηγή: tovima.gr