Αναρίθμητος Πόνος και Θλίψη για την Απώλεια του Ιωνά Καρούση στην Τρομοκρατική Επίθεση στο Τελ Αβίβ

Αναρίθμητος Πόνος και Θλίψη για την Απώλεια του Ιωνά Καρούση στην Τρομοκρατική Επίθεση στο Τελ Αβίβ

Ο Ιωνάς Καρούσης, 26 ετών από τη Θεσσαλονίκη, υπήρξε ένα από τα θύματα της πρόσφατης τρομοκρατικής επίθεσης σε σταθμό του τραμ στο Τελ Αβίβ. Ο νεαρός φοιτητής είχε επιστρέψει στην πόλη αφού πέρασε λίγες ημέρες διακοπών στη Χαλκιδική για να πραγματοποιήσει κάποιες μικροδουλειές. Στεκόταν στη στάση του τραμ όταν οι δράστες πραγματοποίησαν την επίθεσή τους με όπλο και μαχαίρια.

Ο Ιωνάς αναφερόταν ως γιος του Δημήτρη Καρούση, καθηγητή νευρολογίας, που εγκαταστάθηκε στο Ισραήλ το 1988. Η μητέρα του είναι επίσης γιατρός, και ο Δημήτρης Καρούσης είχε συχνά μιλήσει για τη σχέση του με το Ισραήλ, τονίζοντας την επιστημονική έρευνα που τον οδήγησε στη χώρα αυτή. Ο ίδιος είχε δηλώσει πως το Ισραήλ είναι ένα από τα πιο προηγμένα κράτη στον τομέα της επιστημονικής έρευνας και είχε αναφέρει συγκεκριμένα τις καινοτομίες στις θεραπείες με βλαστοκύτταρα.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών επισήμανε τη βαθύτατη θλίψη για την απώλεια του Ιωνά, καταδικάζοντας απερίφραστα την επίθεση. «Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του θύματος», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Η σύντροφος του Ιωνά, απεκαλύπτοντας τη θλίψη της, ανάρτησε μια κοινή φωτογραφία τους και τον αποχαιρέτησε με συγκινητικά λόγια. «Δεν γίνεται να έχεις φύγει. Θα σε αγαπώ για πάντα», έγραψε, προσδιορίζοντάς τον ως τον «φύλακα άγγελό» της.

Μέσα στην τραγωδία, η επίθεση είχε έναν απολογισμό επτά νεκρών, με τους δράστες να εξουδετερώνονται αμέσως μετά τις ενέργειές τους.

Πηγή: tovima.gr