Ανατροπή στον καιρό Νέα άνοδος της θερμοκρασίας στην Ελλάδα

Ανατροπή στον καιρό Νέα άνοδος της θερμοκρασίας στην Ελλάδα

Νέα ανατροπή καταγράφεται στη μετεωρολογική κατάσταση της χώρας, καθώς οι θερμοκρασίες αναμένεται να αυξηθούν ξανά. Μετά την κακοκαιρία Cassandra που προκάλεσε σοβαρές ζημιές και έναν θάνατο, ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου επισημαίνει ότι η ζέστη θα επιστρέψει από τα μέσα της εβδομάδας, με τον υδράργυρο να φτάνει ακόμα και τους 30 βαθμούς Κελσίου στις πεδινές περιοχές.

Η πρόγνωση για την αυριανή Δευτέρα 07-10-2024 υποδεικνύει γενικά αίθριο καιρό, αν και αναμένονται τοπικές βροχές στην ανατολική Ελλάδα. Όσον αφορά τις θερμοκρασίες, θα κυμανθούν μεταξύ 23 και 29 βαθμών Κελσίου σε πολλές περιοχές, με ελαφρώς χαμηλότερες θερμοκρασίες στα ορεινά και παραθαλάσσια.

Αναμένονται καιρικές διαφοροποιήσεις τις επόμενες ημέρες. Η Τρίτη 08-10-2024 θα έχει γενικά αίθριο καιρό με αραιές νεφώσεις και η θερμοκρασία θα παραμείνει στα επίπεδα των 24-29 βαθμών Κελσίου. Σταδιακά την Τετάρτη 09-10-2024, οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, κυρίως στα βόρεια δυτικά τμήματα της χώρας.

Για τις τελευταίες ημέρες της εβδομάδας, όπως η Πέμπτη και Παρασκευή, η πρόβλεψη δείχνει παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα βροχών, ειδικά στα δυτικά και βόρεια μέρη, καθώς οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν σε σταθερά επίπεδα.

Πηγή: tovima.gr