Άνοδος περιστατικών βίας μεταξύ ανηλίκων και η τραγική ιστορία ενός 4χρονου παιδιού με αυτισμό

Άνοδος περιστατικών βίας μεταξύ ανηλίκων και η τραγική ιστορία ενός 4χρονου παιδιού με αυτισμό

Αυξάνονται καθημερινά τα κρούσματα βίας που έχουν ως θύτες ανήλικους, με περιπτώσεις που περιλαμβάνουν ακόμα και παιδιά κάτω των 10 ετών. Ένα από τα πιο σοβαρά περιστατικά αφορά έναν 4χρονο με αυτισμό, ο οποίος δέχτηκε επίθεση από δύο 5χρονους. Η επίθεση είχε σοβαρές συνέπειες, όπως σπασμένα δόντια και κάταγμα στη γνάθο.

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Νίκος Αλεξανδρής, μίλησε για την τραγική κατάσταση στην οποία βρέθηκε το παιδί, σημειώνοντας ότι είναι ένα από τα πιο σοβαρά περιστατικά που έχει χειριστεί. «Μιλάμε για παιδί με ειδικές ανάγκες, το οποίο έχει παράλληλη στήριξη και χρειάζεται βοήθεια ακόμα και στο διάλειμμα. Δυστυχώς, δεν μπορώ να καταλάβω πού ήταν το άτομο που θα έπρεπε να το συνοδεύει», ανέφερε.

Η οικογένεια κατήγγειλε ότι το σχολείο δεν μπορεί να προστατεύσει το παιδί, αλλά αντίθετα επιχείρησε να υποβαθμίσει το περιστατικό. «Ενημέρωσαν τους γονείς ότι το παιδί έτρεξε λίγο αίμα από το στόμα, ενώ στην πραγματικότητα βρέθηκαν μπροστά σε έναν 4χρονο χωρίς δόντια» τόνισε ο δικηγόρος.

Ο κ. Αλεξανδρής τόνισε πόσο σοβαρές είναι οι ψυχικές συνέπειες για το παιδί, το οποίο θα πρέπει να ζήσει με αυτές τις απώλειες για 2-3 χρόνια, μέχρι να αναπτυχθούν νέα δόντια. «Το σχολείο δήλωσε ότι το παιδί «σκόνταψε και έπεσε», ωστόσο ο τραυματισμός του ήταν αποτέλεσμα άγριας επίθεσης από τα άλλα παιδιά. Οι γονείς και η κοινωνία πρέπει να αναλογιστούν πού υπάρχει πρόβλημα», είπε.

Το παιδί, από την ημέρα του περιστατικού, έχει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και δεν επιθυμεί να πηγαίνει στο σχολείο ή να βγαίνει από το σπίτι, ούτε ακόμα και να παίξει στις κούνιες. Η μητέρα του, εκπαιδευτικός, προσπαθεί να το επανεντάξει στην κοινωνία, αλλά οι προκλήσεις είναι πολλές.

Πηγή: tovima.gr