Αντιδράσεις για την ανάρτηση της Παλαιστινιακής Παροικίας σχετικά με τον Ιωνά Καρούση

Αντιδράσεις για την ανάρτηση της Παλαιστινιακής Παροικίας σχετικά με τον Ιωνά Καρούση

Η Παλαιστινιακή Παροικία στην Ελλάδα προχώρησε στην ανάρτηση ότι ο Ιωνάς Καρούσης δεν ήταν «αθώος πολίτης που επισκεπτόταν το Ισραήλ», αλλά μέλος του ισραηλινού στρατού. Η ανάρτηση αυτή προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις και στη συνέχεια κατέβηκε από τη σελίδα της Παροικίας. Σε νέα ανακοίνωσή της, εξηγεί ότι η απόφαση αυτή ήταν αποτέλεσμα των εκκλήσεων και των εξηγήσεων που δόθηκαν από το περιβάλλον του θύματος.

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε η κηδεία του Ιωνά στην Ιερουσαλήμ, καθώς και η επιμνημόσυνη δέηση στη Θεσσαλονίκη. Η Παροικία κατηγορεί τα Μέσα Ενημέρωσης για σφοδρές αντιδράσεις. Αναφέρει πως οι αρνητικές αντιδράσεις που εκφράστηκαν από ένα μικρό αριθμό σιωνιστικών φωνών δεν αντικατοπτρίζουν τη θέση του ελληνικού λαού, ο οποίος υποστηρίζει τα εθνικά δικαιώματα των Παλαιστινίων.

Η ανακοίνωση της Παροικίας τονίζει ότι, παρά τις φωνές παλαιστινιακής κοινότητας, θα συνεχίσουν να υψώνουν τη φωνή τους ενάντια στην κατοχή. Καλούν για άμεση κατάπαυση του πυρός και υποστηρίζουν την ανάγκη ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, καθώς και ανοικοδόμηση της περιοχής, εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στους αθώους θύματα.

Ο θείος του Ιωνά, Γιώργος Καρούσης, μιλώντας σε εκπομπή του ΣΚΑΪ, κατήγγειλε τις δηλώσεις της Παλαιστινιακής Παροικίας χαρακτηρίζοντας τις «φοβερό ψέμα». Υπογράμμισε ότι ο Ιωνάς είχε ελληνική και ισραηλινή υπηκοότητα, γεννήθηκε στο Τελ Αβίβ και μεγάλωσε στην Ιερουσαλήμ, διατηρώντας στενές σχέσεις με την Ελλάδα. Ο Γιώργος Καρούσης τόνισε ότι ο Ιωνάς ήταν φίλος της ειρήνης και είχε εκφράσει αντίθεση σε συμμετοχή σε μάχιμες μονάδες του στρατού.

Πηγή: tovima.gr