Απάτη σε βάρος 13χρονου στη Ζωγράφου προκαλεί ανησυχία για την ασφάλεια των παιδιών

Απάτη σε βάρος 13χρονου στη Ζωγράφου προκαλεί ανησυχία για την ασφάλεια των παιδιών

Ένας 13χρονος από τον Ζωγράφο έπεσε θύμα απατεώνων, οι οποίοι κατάφεραν να αποσπάσουν από αυτόν 2.500 ευρώ σε μετρητά και κοσμήματα. Η μητέρα του μίλησε στον ΑΝΤ1 για την τρομακτική εμπειρία που βίωσε το αγόρι. “Χαίρομαι τουλάχιστον που ο γιος μου είναι ασφαλής. Όσα πήραν οι απατεώνες, μπορεί να έχουν υψηλή υλική και συναισθηματική αξία, είναι όμως αντικείμενα που μπορούν να αντικατασταθούν. Αυτό που είναι αναντικατάστατο και προέχει είναι η ασφάλειά του”, υπογράμμισε.

Η μητέρα συνέχισε περιγράφοντας τις συνθήκες της απάτης: “Την Παρασκευή το μεσημέρι, τον κάλεσαν τόσο στο σταθερό τηλέφωνο όσο και στο κινητό, και φρόντισαν να κρατούν και τις δύο γραμμές απασχολημένες, ώστε να μην μπορεί να με καλέσει. Στη μία γραμμή υποτίθεται ότι ήμουν εγώ, ενώ στην άλλη ήταν ένας αστυνομικός. Του έλεγαν ότι είχα περάσει με κόκκινο και ότι προκάλεσα ατύχημα, απαιτώντας εγγύηση ύψους 70.000 ευρώ για να μην προφυλακιστώ. Εξαναγκάστηκε να βρει χρήματα και κοσμήματα από το σπίτι με οποιονδήποτε τρόπο, ακόμα και με σκάλα για να ανέβει στο πατάρι.”

Επιπλέον, η μητέρα ανέφερε ότι είχε δεχθεί παρόμοιες απόπειρες απάτης στο παρελθόν: “Πριν από ένα μήνα, με είχαν καλέσει δέκα φορές με απόκρυψη και το τηλέφωνο έκλεινε. Ίσως ηχογραφούσαν τη φωνή μου και μέσω εφαρμογής Φωνητικού Κλώνου τεχνητής νοημοσύνης, αναπαρήγαγαν τη φωνή μου ώστε ο γιος μου να νομίζει ότι μιλά μαζί μου. Στην αρχή νόμισε ότι με έσωσε, αλλά τώρα είναι σε πολύ ευάλωτη συναισθηματική κατάσταση και έχει τύψεις για όσα παρέδωσε. Προσπαθώ να τον καθησυχάσω”, τόνισε.

Πηγή: tovima.gr