Ασφάλεια Φοιτητών στις Εστίες Προτεραιότητα του ΙΝΕΔΙΒΙΜ μετά το Περιστατικό Ανελκυστήρα

Ασφάλεια Φοιτητών στις Εστίες Προτεραιότητα του ΙΝΕΔΙΒΙΜ μετά το Περιστατικό Ανελκυστήρα

Η δήλωση της προεδρεύουσας του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, Άννας Ροκοφύλλου, επισημαίνει ότι η ασφάλεια των φοιτητών που κατοικούν στις φοιτητικές εστίες αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα. Με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό πτώσης του κλωβού ανελκυστήρα στη Γ’ Φοιτητική Εστία Θεσσαλονίκης, το ίδρυμα επιβεβαίωσε τη δέσμευσή του να διασφαλίσει την ασφάλεια των εστιών. Ευτυχώς, τη στιγμή του συμβάντος δεν υπήρχε κανένας φοιτητής στον ανελκυστήρα.

Η πρόεδρος ενημερώθηκε για το περιστατικό το βράδυ της 7ης Οκτωβρίου 2024 και έδωσε άμεσες οδηγίες ώστε να διερευνηθούν τα αίτια της πτώσης, να αποδοθούν ευθύνες και να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον. Επιπλέον, προγραμματίζει να ζητήσει έρευνα από ανεξάρτητο φορέα, ώστε να διασφαλιστεί η αντικειμενικότητα της διαδικασίας.

Αξιοσημείωτο είναι ότι από τον Σεπτέμβριο του 2022 το ΙΝΕΔΙΒΙΜ προκήρυξε διαγωνισμό για την επισκευή και συντήρηση των ανελκυστήρων, η οποία ανατέθηκε στην εταιρεία OTIS. Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν τον Αύγουστο του 2023 και οι ανελκυστήρες πιστοποιήθηκαν σύμφωνα με τη νομοθεσία από την TUV Austria, με πιστοποιητικά που ισχύουν μέχρι το 2026.

Από 1 Αυγούστου 2023, το ΙΝΕΔΙΒΙΜ έχει διασφαλίσει την συνεχή συντήρηση των ανελκυστήρων, με την OTIS να τηρεί τη σχετική σύμβαση, η οποία περιλαμβάνει τακτική συντήρηση δύο φορές το μήνα και έκτακτες παρεμβάσεις εντός 24 ωρών, όπως επιβεβαιώνεται από τα μηνιαία πρακτικά παραλαβής.

«Η ασφάλεια των φοιτητών είναι η κορυφαία προτεραιότητά μας», δήλωσε η Άννα Ροκοφύλλου, τονίζοντας ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για τους ελέγχους και τις συντηρήσεις του εξοπλισμού των εγκαταστάσεων.

Πηγή: tovima.gr