Διακοπή της Δίκης των Βουλευτών για Εξαπάτηση Εκλογέων και Ηλία Κασιδιάρη

Διακοπή της Δίκης των Βουλευτών για Εξαπάτηση Εκλογέων και Ηλία Κασιδιάρη

Η δίκη για την υπόθεση της εξαπάτησης εκλογέων και των 11 βουλευτών του κόμματος «Σπαρτιάτες», καθώς και του Ηλία Κασιδιάρη, αναβλήθηκε και ορίστηκε νέα δικάσιμος για τις 31 Οκτωβρίου. Η απόφαση αυτή ελήφθη λόγω του κωλύματος ενός βουλευτή και ενός δικηγόρου.

Η υπόθεση έχει ανατεθεί στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, και αναφέρεται σε δηλώσεις του Βασίλη Στίγκα, επικεφαλής των «Σπαρτιατών», που φέρεται να έχει υποδείξει ύποπτες πρακτικές και συνεργασίες μεταξύ βουλευτών και του φυλακισμένου Κασιδιάρη.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι ένδεκα βουλευτές κατηγορούνται για εξαπάτηση εκλογέων, με τον Κασιδιάρη να κατηγορείται για ηθική αυτουργία και έναν δικηγόρο για συνέργεια. Ο Κασιδιάρης, που είναι καταδικασμένος για τη διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, εξέφρασε την επιθυμία να διεξαχθεί η δίκη, θεωρώντας την κατηγορία προσβλητική για την προσωπικότητά του.

Επιπλέον, το δικαστήριο απέρριψε αίτημα αναβολής που υπέβαλαν κάποιοι από τους κατηγορούμενους βουλευτές, επικαλούμενοι υποχρεώσεις τους στη Βουλή, και αποφάσισε να προχωρήσει με τη διαδικασία.

Η δίκη είχε αναβληθεί τον περασμένο Ιούλιο από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων και επανακαθορίστηκε στην παρούσα μορφή της, κατόπιν αλλαγών στον δικαστικό χάρτη. Πηγή: tovima.gr