Διαμάχη στον ΟΑΣΑ λόγω απομάκρυνσης επιβάτη με γάτα από τον οδηγό του λεωφορείου

Διαμάχη στον ΟΑΣΑ λόγω απομάκρυνσης επιβάτη με γάτα από τον οδηγό του λεωφορείου

Νεαρός επιβάτης λεωφορείου προχώρησε σε καταγγελία όταν ο οδηγός του ζήτησε να αποβιβαστεί επειδή είχε μαζί του τη γάτα του. Ο νεαρός, που φρόντισε να τοποθετήσει το ζωάκι του σε ειδική τσάντα μεταφοράς προκειμένου να το πάει στον κτηνίατρο, ισχυρίστηκε ότι τηρούσε όλες τις απαιτούμενες προϋποθέσεις για να επιβιβαστεί με το κατοικίδιο. Ωστόσο, ο οδηγός αντιδρώντας με επιθετικότητα, τον έβρισε και του ζήτησε να κατέβει, προειδοποιώντας ότι θα τον πετάξει έξω.

Η ανακοίνωση της ΟΣΥ διευκρινίζει ότι ο οδηγός έχει ήδη εντοπιστεί και έχει κληθεί σε απολογία, με όλες τις διαδικασίες να ακολουθούνται όπως προβλέπεται. Σύμφωνα με την ΟΣΥ, σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι υπήρξε παράβαση του νόμου σχετικά με τη μεταφορά ζώων, η εταιρεία θα λάβει τις κατάλληλες ενέργειες κατά του οδηγού.

Ο ΟΑΣΑ ανέφερε ότι ο οδηγός θεώρησε κατά λάθος πως η γάτα βρισκόταν σε σακίδιο που δεν πληρούσε τις προδιαγραφές. Η Ο.ΣΥ. Α.Ε. ξεκαθάρισε την κατάσταση, τονίζοντας ότι η μεταφορά ζωντανών ζώων συντροφιάς στα μέσα μεταφοράς αποτελεί προτεραιότητα και ότι υπάρχουν διαδικασίες για την υποβολή καταγγελιών.

Ο νεαρός περιέγραψε το περιστατικό σε βίντεο που ανάρτησε στα κοινωνικά δίκτυα, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για την απρεπή συμπεριφορά του οδηγού. Πηγή: tovima.gr