Δικαίωση και Μνήμη στην Αφιερωματική Συναυλία για τα Θύματα των Τεμπών

Δικαίωση και Μνήμη στην Αφιερωματική Συναυλία για τα Θύματα των Τεμπών

Συγκίνηση και ενότητα επικράτησαν χθες (11/10) στο Καλλιμάρμαρο, όπου η Μαρία Καρυστιανού, μητέρα της Μάρθης, ενός από τα 57 θύματα της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη, μίλησε σε ένα κοινό 45.000 και πλέον ατόμων. Στην αφιερωματική συναυλία, που πραγματοποιήθηκε 1,5 χρόνο μετά το τραγικό γεγονός, οι συγγενείς των θυμάτων συγκεντρώθηκαν για να ενώσουν τη φωνή τους και να περάσουν το μήνυμα της μνήμης και της διεκδίκησης δικαιοσύνης για τους αδικοχαμένους.

«Μη ξεχνάτε, δεν θα ξεχάσουμε ποτέ. Όλοι εμείς ζούμε με τον ίδιο πόνο και την ίδια επιθυμία, που είναι να μην υπάρξουν άλλα θύματα», δήλωσε η κ. Καρυστιανού, τονίζοντας την ανάγκη για δικαιοσύνη.

Κατόπιν, η Μαρία Καρυστιανού ευχαρίστησε το κοινό για την υποστήριξή του, λέγοντας: «Σας ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας για την αγάπη σας. Ο αγώνας μας είναι συνεχής και σίγουρα ακουγόμαστε στους ουρανούς». Αρχικά, είχε προσκληθεί στη σκηνή από τον Σωκράτη Μάλαμα λίγο πριν από την εμφάνιση του καλλιτέχνη, ο οποίος με τη σειρά του συμμετείχε στη συναυλία με πολύ κέφι και ενθουσιασμό.

Η εκδήλωση αποτέλεσε μια δυνατότητα για όλους τους παρευρισκόμενους να συνδεθούν με την κοινή τους απώλεια και να φωνάξουν ενωμένοι για την ανάγκη δικαίωσης των θυμάτων. «Αυτή η αγκαλιά της Ελλάδας θα είναι πάντα ανοιχτή μέχρι να έρθει η πραγματική δικαίωση», δήλωσε με αναστάτωση.

Πηγή: tovima.gr