Δικαστικές Διαμάχες και Κόντρες Μεταξύ Οικογενειών Θυμάτων Στην Υπόθεση Τεμπών

Δικαστικές Διαμάχες και Κόντρες Μεταξύ Οικογενειών Θυμάτων Στην Υπόθεση Τεμπών

Στη συνεδρίαση της πολιτικής ομάδας της Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο, η Μαρία Καρυστιανού, πρόεδρος του συλλόγου θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών, κατήγγειλε την κατάσταση της κυβέρνησης και του κράτους δικαίου στην Ελλάδα. Υπογράμμισε την ανάγκη να μην υπάρξουν ατιμώρητοι οι υπεύθυνοι του δυστυχήματος.

Εν τω μεταξύ, μια έντονη αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει ανάμεσα στις οικογένειες των θυμάτων σχετικά με τη συναυλία μνήμης που προγραμματίζεται για τις 11 Οκτωβρίου στο Καλλιμάρμαρο, με εισιτήριο 15 ευρώ. Ορισμένοι γονείς διαμαρτύρονται για την επιβολή εισιτηρίου και αναρωτιούνται για τους σκοπούς της συγκέντρωσης χρημάτων, ενώ η διαμάχη έχει φτάσει και στο δικαστήριο, με εξώδικα και ασφαλιστικά μέτρα.

«Διχασμός δεν υπάρχει, ο σκοπός είναι ένας: να υπάρξει δικαίωση και πραγματική δικαιοσύνη», ανέφερε στο MEGA ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης, ο οποίος εκπροσωπεί πολλές οικογένειες. «Στα Τέμπη συντελέστηκε ένα έγκλημα, μια δολοφονία. Στόχος μας είναι οι ευθύνες να φτάσουν όσο το δυνατόν πιο ψηλά».

Η Σμαρώ Οικού, αδερφή ενός θύματος, αναφέρθηκε στις συναντήσεις του συλλόγου με δικηγορικά γραφεία του εξωτερικού που επιθυμούν να προετοιμαστούν πριν τελειώσει η ελληνική δικογραφία. «Αυτό που κάνουμε προέρχεται από την ανάγκη να προχωρήσουμε νομικά, επειδή νιώθουμε ότι δεν θα δούμε προκοπή από τα πολιτικά πρόσωπα», πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας για τη συναυλία, αρκετοί συγγενείς πιστεύουν ότι θα έπρεπε να γίνει μια εκδήλωση μνήμης χωρίς μουσική, προκειμένου να μην αλλοιωθεί ο σκοπός της. Ο Χρήστος Κωνσταντινίδης, σύζυγος θύματος, τόνισε την ανάγκη οι πολιτικοί να λογοδοτήσουν.

Η αντιπαράθεση κλιμακώνεται επίσης γύρω από τα εξώδικα που αντάλλαξε ο Νίκος Πλακιάς, συγγενής θυμάτων, με την κα Καρυστιανού. Κατηγόρησε την πρόεδρο του συλλόγου ότι αφήνει υπόνοιες για την κατάχρηση των χρημάτων που θα συγκεντρωθούν. «Ζήτησα μόνο να ενημερωθούμε πού θα πάνε τα χρήματα», είπε.

Το σωματείο θυμάτων φαίνεται ότι αντιμετωπίζει προκλήσεις σε σχέση με τη στήριξη από τις οικογένειες, καθώς οι πρακτικές του έχουν προκαλέσει απομάκρυνση κάποιων μελών. «Το συνολικό αριθμητικό δυναμικό του σωματείου είναι υποπολλαπλάσιο από τις οικογένειες των θυμάτων», αναφέρθηκε.

Πηγή: tovima.gr