Δίκτυο εκβιαστών εφοριακών εξαρθρώθηκε στην Κέρκυρα μετά από καταγγελίες και έρευνες

Δίκτυο εκβιαστών εφοριακών εξαρθρώθηκε στην Κέρκυρα μετά από καταγγελίες και έρευνες

Από την Εύβοια μέχρι το Ιόνιο, το κύκλωμα εφοριακών στην Κέρκυρα ήταν ενεργό για τουλάχιστον πέντε μήνες, εκβιάζοντας και ζητώντας δωροληψίες από φορολογούμενους. Όλη η επιχείρηση ήρθε στο φως μετά από μια καταγγελία που έφτασε στην ΑΑΔΕ, η οποία στη συνέχεια ενήργησε επικοινωνώντας με την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ. Οι έρευνες που ακολούθησαν αποκάλυψαν τον πυρήνα του κυκλώματος που απαρτιζόταν από τον υποδιευθυντή και τρεις υπαλλήλους της εφορίας, καθώς και έναν λογιστή που είχε ρόλο «κλειδί», παρέχοντας πληροφορίες για φορολογικές υποθέσεις.

Οι υπάλληλοι εκβίαζαν επιχειρηματίες προκειμένου να αποφύγουν ελέγχους ή ζητούσαν χρήματα ώστε να επισπεύσουν τις διαδικασίες επιστροφής φόρου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εφοριακοί εργάζονταν νύχτα και Κυριακές, προσπαθώντας να μεγαλώσουν το «πελατολόγιο» τους και να εκμεταλλευτούν τις καταστάσεις. Οι χρεώσεις για τις «διευκολύνσεις» κυμαίνονταν από 5.000 ευρώ έως 50.000 ευρώ ανάλογα με την περίπτωση.

Στη διάρκεια μιας μεγάλης επιχείρησης, η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε τα πέντε μέλη του κυκλώματος στην Κέρκυρα, κατασχέθηκαν τα κινητά τηλέφωνα και οι σκληροί δίσκοι από τους υπολογιστές τους, ενώ πραγματοποιήθηκαν και έρευνες στα σπίτια τους. Στη δικογραφία περιλαμβάνονται επιπλέον άλλα τέσσερα άτομα και περίσσεψαν πάνω από 41.000 ευρώ από την παράνομη δραστηριότητά τους.

Σχετικά με την υπόθεση, ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, δήλωσε ότι η διαφθορά δεν έχει θέση στην υπηρεσία και υπογράμμισε τη δέσμευση να διερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι τα στελέχη της ΑΑΔΕ που εργάζονται με εντιμότητα προστατεύουν το δημόσιο συμφέρον. Πηγή: tovima.gr