Δημιουργία Δεσμών Πολιτισμού και Ιστορίας Μεταξύ Νέων Από την Αυστραλία και την Ελλάδα

Δημιουργία Δεσμών Πολιτισμού και Ιστορίας Μεταξύ Νέων Από την Αυστραλία και την Ελλάδα

Το βράδυ της Τετάρτης, μια ομάδα 18 νέων από την πρώτη κατασκήνωση στην Αττική είχε την ευκαιρία να συναντήσει τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης (ΕΚΜ), Βασίλης Παπαστεργιάδης, ο Αντιπρόεδρος Δρ. Δήμητρης Μποσινάκης, το Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Αναστάσης Σγαρδέλης, και μέλος του προσωπικού της ΕΚΜ, Μαργαρίτα Smith.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Νίκος Χαρδαλιάς καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και τους ενθάρρυνε να γίνουν πρεσβευτές των ελληνικών αξιών και του πολιτισμού στην Αυστραλία. Ανακοίνωσε ότι η πολιτιστική εκδρομή θα πραγματοποιείται ετησίως σε συνεργασία με την ΕΚΜ, εκφράζοντας τη στήριξή του στην πρωτοβουλία αυτή.

Οι νέοι μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους από το πρόγραμμα, επισημαίνοντας τη σημασία που έχει για αυτούς η επαφή με την ελληνική κληρονομιά. Ο Γρηγόρης, η Σοφία και άλλοι συμμετέχοντες εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για τις δραστηριότητες και τις επισκέψεις, όπως στην Ακρόπολη και το μουσείο της ελληνικής κουλτούρας. Κάθε νέος είχε τη δική του μοναδική εμπειρία, εκφράζοντας συγχρόνως την ευγνωμοσύνη του για την ευκαιρία που τους δόθηκε.

Ο Δρ. Δημήτρης Μποσινάκης επαίνεσε τους μαθητές για την αφοσίωσή τους και τόνισε ότι η κατασκήνωση προσφέρει όχι μόνο την ευκαιρία να εξερευνήσουν την ιστορία, αλλά και να βιώσουν τη σύγχρονη Ελλάδα. Τα λόγια του υπογράμμισαν τη σημασία της διατήρησης των δεσμών με την πατρίδα για τις επόμενες γενιές.

Ο Βασίλης Παπαστεργιάδης, στο κλείσιμο της συνάντησης, ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την υποστήριξή του και επεσήμανε τον σημαντικό ρόλο που παίζει αυτή η πρωτοβουλία στη σύνδεση των νέων με την ελληνική τους κληρονομιά. Δήλωσε ενθουσιασμένος για την προοπτική της ετήσιας εκδρομής, που θα δώσει την ευκαιρία σε περισσότερους νέους να ζήσουν αυτή τη μοναδική εμπειρία.

Στη διάρκεια της συνάντησης, ο Περιφερειάρχης επιβεβαίωσε τη δέσμευσή του να συνεχίσει να προάγει αυτό το σημαντικό πολιτιστικό πρόγραμμα στο μέλλον. Πηγή: tovima.gr