Δολοφονία στην Κυψέλη με φόντο κακοποίηση και εκδίκηση από δύο αδέλφια

Δολοφονία στην Κυψέλη με φόντο κακοποίηση και εκδίκηση από δύο αδέλφια

Δυο αδέλφια, ηλικίας 17 και 19 ετών, σκότωσαν τον 28χρονο ξάδερφό τους στην Κυψέλη, ισχυριζόμενα ότι τον είχε κακοποιήσει όταν ήταν παιδιά. Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «ΤΟ ΒΗΜΑ» και «ΤΑ ΝΕΑ», αποκάλυψε ότι κατά τη διάρκεια της έρευνας της ΕΛ.ΑΣ για την υπόθεση, αποκαλύφθηκαν πληροφορίες ότι το θύμα είχε προειδοποιηθεί από οικείους του να μην επιστρέψει ποτέ στην Ελλάδα από την Αλβανία.

Η οικογένεια του θύματος εξέφραζε φόβους, πιθανόν προερχόμενους από απειλές ή άλλες πληροφορίες, ότι τα δυο αδέλφια που τον κατηγορούσαν για κακοποίηση πριν 12 χρόνια μπορεί να αντεκδικούσαν αν τους έβλεπαν. Ωστόσο, ο 28χρονος αποφάσισε τελικά να επιστρέψει στην Ελλάδα, γεγονός που εξόργισε τα αδέλφια και τα οδήγησε στη δολοφονική τους πράξη.

Με τη χρήση σουγιάδων, τα δύο αδέλφια επιτέθηκαν στο θύμα με πρωτοφανή μανία, μη αφήνοντάς του καμία ευκαιρία να διαφύγει. Μετά τη δολοφονία, πέταξαν τα ματωμένα όπλα σε ένα χαλασμένο ψυγείο και επέστρεψαν στο σπίτι τους, όπου αποκάλυψαν τα πάντα στη μητέρα τους. Ο 28χρονος, ετοιμόθανατος, κατευθύνθηκε στην Πατησίων ζητώντας βοήθεια, αλλά κατέληξε κατά τη μεταφορά του στον Ευαγγελισμό.

Οι γονείς των δραστών κατέθεσαν στην αστυνομία και η μητέρα τους τους συνόδευσε στο τμήμα ασφαλείας της Κυψέλης προκειμένου να παραδοθούν. Ο πατέρας τους επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς των παιδιών του. Αρχικά οι γονείς τους είχαν συλληφθεί, αλλά στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Πηγές αναφέρουν ότι οι δράστες εμπνεύστηκαν από τη σειρά «Τα τέρατα» των αδελφών Μενέντεζ στο Netflix, η οποία αφορά στην δολοφονία των γονιών τους. Οι αδελφοί Μενέντεζ είχαν καταδικαστεί το 1996 για τις φρικαλέες αυτές πράξεις και έχουν ζητήσει την επανεξέταση της υπόθεσής τους, υποστηρίζοντας ότι υπήρχε κακοποίηση από τον πατέρα τους.

Πηγή: tovima.gr