Δύο Άνδρες Χάνονται στην Πυρκαγιά Κοντά στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας

Δύο Άνδρες Χάνονται στην Πυρκαγιά Κοντά στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας

Δύο άνδρες, ηλικίας 35 και 40 ετών, βρήκαν τραγικό θάνατο στη μεγάλη φωτιά που μαίνεται από την Κυριακή στην περιοχή του Ξυλοκάστρου στην Κορινθία. Οι δύο άνδρες επιχείρησαν να βοηθήσουν έναν φίλο τους που είχε πάει στη στάνη του, αλλά τα ίχνη τους χάθηκαν από το βράδυ της Κυριακής. Η μονάδα ΟΠΚΕ τους βρήκε αργότερα απανθρακωμένους. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι άνδρες προσπάθησαν να προσεγγίσουν τον φίλο τους με δύο μηχανάκια, όμως η κατεύθυνση της φωτιάς άλλαξε και τους κύκλωσε. Το ένα μηχανάκι πήρε φωτιά και δεν κατάφεραν να διαφύγουν με το δεύτερο.

Η αδερφή του ενός εκ των θυμάτων περιέγραψε τις δραματικές στιγμές που βίωσαν. Αναφέρθηκε στις συνθήκες που επικρατούσαν, σημειώνοντας ότι η φωτιά τους αιφνιδίασε. Εξέφρασε την οργή της για την έλλειψη οργάνωσης, αναφέροντας ότι αν και οι δυνάμεις του στρατού και της πυροσβεστικής είχαν καταφθάσει, η κατάσταση δεν ήταν υπό έλεγχο. Μάλιστα, τόνισε ότι ο αδελφός της περιμένει να αποκτήσει το τρίτο του παιδί σε λίγες ημέρες.

Από το πρωί της Δευτέρας, οι πυροσβέστες είναι σε συνεχή μάχη με τις φλόγες και τις αναζωπυρώσεις που προέρχονται από τις ισχυρές ανέμους στην περιοχή. Στη μάχη συμμετέχουν περίπου 350 πυροσβέστες, 15 ομάδες δασοκομάντων και 110 οχήματα. Επιπλέον, εναέρια μέσα όπως 5 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα συνδράμουν στην κατάσβεση.

Στη διάρκεια της νύχτας οι δυνάμεις πυρόσβεσης συνεχίζουν τις προσπάθειές τους για την κατάσβεση της φωτιάς σε δύσβατες περιοχές. Υπάρχουν αναφορές για ζημιές σε σπίτια στην περιοχή του Ξυλοκάστρου, αλλά η πλήρης εικόνα θα διαμορφωθεί μετά την ολοκλήρωση των επιχειρήσεων. Σε έκτακτο μήνυμα που εστάλη μέσω του 112, οι κάτοικοι του Πύργου Κορινθίας καλούνται να απομακρυνθούν, ακολουθώντας τις οδηγίες των αρχών.

Κλειστά παραμένουν όλα τα σχολεία του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, λόγω των εκτάκτων συνθηκών που έχουν προκύψει από την πυρκαγιά. Επίσης, την Κυριακή το απόγευμα, στάλθηκαν τρία διαδοχικά μηνύματα μέσω του 112 για εκκενώσεις οικισμών, ανταγωνιζόμενα τις εξελίξεις της φωτιάς.

Πηγή: tovima.gr