Εκδήλωση Τιμής για τον Αθανάσιο Μαρτίνο από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Εκδήλωση Τιμής για τον Αθανάσιο Μαρτίνο από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών είχε την τιμή να απονείμει διακρίσεις στον Αθανάσιο Μαρτίνο, Πρόεδρο του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου & Μαρίνας Μαρτίνου, κατά τη διάρκεια μιας διπλής τελετής που πραγματοποιήθηκε στις 2 Οκτωβρίου 2024. Ο κ. Μαρτίνος έλαβε τον τίτλο του Μεγάλου Ευεργέτη του Πανεπιστημίου Αθηνών και αναγορεύτηκε Επίτιμος Διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής, σε μια ιδιαίτερα συμβολική εκδήλωση στη Μεγάλη Αίθουσα του Ιδρύματος.

Η τιμητική εκδήλωση ξεκίνησε με την προσφώνηση του Πρύτανη του Πανεπιστημίου, καθηγητή Γεράσιμου Σιάσου, ο οποίος τόνισε τη σημασία της προσφοράς του κ. Μαρτίνου στην ελληνική κοινωνία και την οικονομία. Ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, εκφώνησε επίσης έναν χαιρετισμό, ενώ ακολούθησε η παρουσίαση του έργου και της προσωπικότητας του τιμωμένου από τον Πρόεδρο της Ιατρικής Σχολής, καθηγητή Νικόλαο Αρκαδόπουλο.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με την ομιλία του κ. Μαρτίνου, ο οποίος έχει συμβάλλει καθοριστικά στον τομέα της Υγείας και της Παιδείας μέσω πολύπλευρης κοινωνικής δράσης και σημαντικών δωρεών. Ο Πρύτανης αναγνώρισε την επιρροή του κ. Μαρτίνου στην αναβάθμιση των υποδομών της Ιατρικής Σχολής και άλλων τμημάτων του Πανεπιστημίου, υπογραμμίζοντας ότι η προσφορά του επεκτείνεται σε όλη την Ελλάδα μέσω δωρεών σε νοσοκομεία, σχολεία και άλλες κοινωνικές δομές.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν πολλές σημαντικές προσωπικότητες, συμπεριλαμβανομένων εκπροσώπων της Εκκλησίας, πολιτικών και ακαδημαϊκών. Ο Πρύτανης ανέφερε επίσης την αξία της ευεργεσίας και την παρακαταθήκη που αφήνει ο κ. Μαρτίνος για τις επόμενες γενιές, επισημαίνοντας τη σημασία της ατομικής επιτυχίας που συνδέεται με την υπηρεσία προς το κοινωνικό καλό.

Η αναγνώριση αυτή έρχεται ως αποτέλεσμα της ανεκτίμητης προσφοράς του κ. Μαρτίνου στην ελληνική κοινωνία, καθώς το Ίδρυμα Αθανασίου και Μαρίνας Μαρτίνου συνεχίζει την παράδοση των Εθνικών Ευεργετών και τη συμβολή του στην ανάπτυξη του Ελληνικού κράτους. Πηγή: tovima.gr