Ενισχυμένες πυροσβεστικές δυνάμεις στη μάχη κατά των πυρκαγιών στην Κορινθία

Ενισχυμένες πυροσβεστικές δυνάμεις στη μάχη κατά των πυρκαγιών στην Κορινθία

Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας, όπου έχει ξεσπάσει φωτιά σε δασική έκταση. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε γύρω στις 10:51 σε αγροτοδασική περιοχή και επεκτάθηκε στη συνέχεια. Ωστόσο, δεν απειλείται κάποιος οικισμός, ανησυχία προκαλεί η αύξηση της έντασης των ανέμων που πνέουν στην περιοχή, με τις ριπές να είναι ισχυρές. Η προσέγγιση των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνει το δύσβατο της περιοχής.

Για την κατάσβεση της φωτιάς έχουν κινητοποιηθεί 135 πυροσβέστες, συμπεριλαμβανομένων έξι ομάδων δασοκομάντος, 34 οχήματα, 6 ελικόπτερα (ένα εκ των οποίων για συντονισμό) και 13 αεροσκάφη. Συνδρομή προσφέρουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου των ΟΤΑ, καθώς και δύο μηχανήματα έργου από το ΓΕΕΘΑ.

Λόγω της κατάστασης, οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες σε Αττική, Στερεά Ελλάδα, Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησο έχουν τεθεί σε γενική επιφυλακή. Για την ασφάλεια των κατοίκων, εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα μέσω του 112 σε όσους βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή Ροζενών Κορινθίας, τους καλώντας να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Παρόμοιο μήνυμα εστάλη και στους κατοίκους της περιοχής Πύργου Κορινθίας, προκειμένου να απομακρυνθούν προς Ζάχολη. Σημειώνεται ότι και για την περιοχή Ελληνικό Κορινθίας, οι κάτοικοι κλήθηκαν να απομακρυνθούν προς Κάτω Πιτσά.

Πηγή: tovima.gr