Εντοπισμός εκρηκτικών και σύλληψη γνωστού αλβανού εγκληματία στο κέντρο της Αθήνας

Εντοπισμός εκρηκτικών και σύλληψη γνωστού αλβανού εγκληματία στο κέντρο της Αθήνας

Δώδεκα φορές είχε συλληφθεί ο 39χρονος Αλβανός με τα εκρηκτικά στη Σωκράτους από αστυνομικούς διαφόρων υπηρεσιών της χώρας μας. Αστυνομικοί ακινητοποίησαν τον 39χρονο και τη σύντροφό του, περνώντας τους χειροπέδες στο κέντρο της Αθήνας. Ειδική κρύπτη κάτω από το τιμόνι του μισθωμένου αυτοκινήτου τους αποκάλυψε πακέτα εκρηκτικών και πυροκροτητές, ενώ σε άλλο σημείο του οχήματος βρέθηκε ένα πιστόλι τύπου τοκάρεφ.

Το περιστατικό σήμανε συναγερμό και σύντομα η περιοχή αποκλείστηκε από αστυνομικές δυνάμεις, ενώ σπεύδει και κλιμάκιο του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών. Το ζευγάρι από την Αλβανία οδηγήθηκε στα γραφεία της Ασφάλειας, με τον 39χρονο να κρατά σιγή ασυρμάτου, χωρίς να αποκαλύψει ποιος του προμήθευσε τα εκρηκτικά ή τον προορισμό τους.

Νωρίς το μεσημέρι, οι δύο οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα, ο οποίος τους άσκησε ποινική δίωξη για το κακούργημα της κατοχής και προμήθειας εκρηκτικών υλών, που μπορεί να προκαλέσει κίνδυνο για ανθρώπους κατά συναυτουργία, καθώς και για το πλημμέλημα της παράνομης οπλοφορίας. Πληροφορίες από αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι πιθανότατα είναι μέλος ομάδας εκβιαστών και τα εκρηκτικά προορίζονταν για τη δημιουργία βόμβας, η οποία θα τοποθετείτο σε κάποιο αυτοκίνητο ή κατάστημα.

Ο 39χρονος είχε στο παρελθόν καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για υποθέσεις ναρκωτικών το 2008, αλλά αποφυλακίστηκε το 2015 από τον Κορυδαλλό. Είχε επανειλημμένα απασχολήσει την αστυνομία για διάφορα αδικήματα. Επίσης, ερευνάται εάν κάποιοι από αυτούς ήταν μεταφορείς όπλων και εκρηκτικών προς τους πελάτες τους. Ο 39χρονος και η 33χρονη σύντροφός του πήραν προθεσμία για να απολογηθούν στον ανακριτή.

Πηγή: tovima.gr