Εντοπίστηκαν Επικίνδυνα Εκρηκτικά και Όπλα σε Κατοικία στην Περιοχή των Αχαρνών

Εντοπίστηκαν Επικίνδυνα Εκρηκτικά και Όπλα σε Κατοικία στην Περιοχή των Αχαρνών

Πολλά εκρηκτικά και οπλικά συστήματα κατάφεραν να εντοπιστούν σε κατοικία στην περιοχή των Αχαρνών, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ. Τα ευρήματα περιλάμβαναν 5 αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, 5 μηχανισμούς χρονοκαθυστέρησης, 5 χειροβομβίδες, 4.459 φυσίγγια, ένα αυτοσχέδιο πυροβόλο όπλο, 25 φωτοβολίδες, 70 γεμιστήρες, 6 σιγαστήρες, 8 θήκες γεμιστήρων, μια διόπτρα, τρία αλεξίσφαιρα γιλέκα, μια ξιφολόγχη, εξαρτήματα όπλων, 2 μαχαίρια καθώς και έναν μεταλλικό τρίφτη.

Η έρευνα διεξήχθη τη διαδικασία μιας συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης με τη συμμετοχή δικαστικού λειτουργού. Παράλληλα, ο χώρος φωτογραφήθηκε και εξερευνήθηκε από κλιμάκια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, με τα κατασχεθέντα να προγραμματίζεται να σταλούν για εργαστηριακή εξέταση.

Σημειώνεται ότι η επιχείρηση ακολούθησε τη σύλληψη ενός 35χρονου αλλοδαπού από την Αλβανία, την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου. Ο συλληφθείς, ο οποίος εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ σε πάρκο, είχε στην κατοχή του 57 φυσίγγια, 2 χειροβομβίδες και ένα κινητό τηλέφωνο. Εκείνη τη στιγμή, μαζί με ακόμα ένα άτομο, προσπάθησαν να διαφύγουν, όμως ο αλλοδαπός ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Από τις έρευνες του Τμήματος Κρατικής Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής ενδείκνυται η πιθανότητα περαιτέρω εμπλοκής άλλων ατόμων στη συγκεκριμένη υπόθεση. Οι έρευνες συνεχίζονται για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό άλλων δραστών, καθώς διερευνάται και τυχόν συμμετοχή τους σε άλλες παράνομες ενέργειες.

Πηγή: tovima.gr