Επείγουσα Εισαγγελική Έρευνα για Σοβαρό Περιστατικό στον Προαστιακό Σιδηρόδρομο

Επείγουσα Εισαγγελική Έρευνα για Σοβαρό Περιστατικό στον Προαστιακό Σιδηρόδρομο

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Αριστείδης Κορέας, διέταξε την εκκίνηση κατεπείγουσας εισαγγελικής έρευνας μετά την αποκάλυψη ενός σοβαρού περιστατικού στο σιδηρόδρομο, συγκεκριμένα στον προαστιακό. Όπως αναφέρθηκε στο πρωτοσέλιδο της «Εφημερίδας των Συντακτών» στις 9 Οκτωβρίου, ένας συρμός του Προαστιακού στη Δουκίσης Πλακεντίας δέχθηκε εντολή να εισέλθει σε λάθος γραμμή και συγκεκριμένα σε σήραγγα του μετρό.

Η πρωτοβουλία του μηχανοδηγού συνέβαλε στην αποφυγή μιας καταστροφής. Ο μηχανοδηγός αντιλήφθηκε το λάθος και, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, επιχείρησε μάταια να επικοινωνήσει με τον σταθμάρχη. Προκειμένου να προλάβει τα χειρότερα, προχώρησε σε μείωση ταχύτητας και κινήθηκε αργά ώστε η τηλεδιοίκηση να κατανοήσει ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Τελικά, αναγκάστηκε να κάνει οπισθοπορεία για περίπου 300 μέτρα, αποφεύγοντας έτσι να εγκλωβιστεί στη σήραγγα.

Η επείγουσα έρευνα που θα διενεργηθεί από τον εισαγγελέα κ. Ανδρέου θα εστιάσει στο αν έχουν διαπραχθεί τυχόν αξιόποινες πράξεις, όπως επικίνδυνες παρεμβάσεις στη συγκοινωνία μέσων σταθερής τροχιάς και θα εξεταστούν συγκεκριμένα πρόσωπα που μπορεί να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Αυτό το περιστατικό έρχεται να προστεθεί στη λίστα των πρόσφατων επικίνδυνων συμβάντων στο σιδηρόδρομο, καθώς πρόκειται για τη δεύτερη εισαγγελική παρέμβαση σε διάστημα λίγων ημερών. Μόλις 14 ημέρες νωρίτερα, στις 13 Σεπτεμβρίου, ο τότε προϊστάμενος της Εισαγγελίας της Αθήνας, Αντώνης Ελευθεριάνος, είχε δώσει εντολή για ποινική έρευνα σχετικά με τις αιτίες μιας παρ’ ολίγον μετωπικής σύγκρουσης τρένων κοντά στον σταθμό Αγίων Αναργύρων.

Για τη πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης, θα ζητηθούν πορίσματα από τον ΟΣΕ, ενώ ηχογραφημένα ντοκουμέντα και οι μαρτυρίες όσων εμπλέκονται θα είναι κρίσιμα για την προσαγωγή στοιχείων στην έρευνα. Πηγή: tovima.gr