Επεισόδια και ένταση στην πορεία υπέρ της Παλαιστίνης κοντά στην πρεσβεία του Ισραήλ

Επεισόδια και ένταση στην πορεία υπέρ της Παλαιστίνης κοντά στην πρεσβεία του Ισραήλ

Σε μια ειρηνική πορεία υπέρ της Παλαιστίνης, η κατάσταση εξελίχθηκε σε σοβαρά επεισόδια στη συμβολή της λεωφόρου Κηφισίας με την Πανόρμου. Λίγο πριν τις 10 το βράδυ, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ομάδα ατόμων επιτέθηκε στα ΜΑΤ με πέτρες και ναυτικές φωτοβολίδες. Η αστυνομία αντέτεινε με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Στο διαδίκτυο κυκλοφόρησε ένα βίντεο που καταγράφει τον έντονο διαπληκτισμό, με έναν αστυνομικό των ΜΑΤ να σπρώχνει μια νεαρή γυναίκα που διαμαρτυρόταν για τις προηγούμενες βίαιες προσαγωγές. Διαδηλωτές intervened για να προστατεύσουν την κοπέλα, ενώ άλλος αστυνομικός αντέτεινε με κλωτσιές και χτυπήματα, με άλλους να προσπαθούν να τον συγκρατήσουν.

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου, ανέφερε στο MEGA ότι έχει διαταχθεί έρευνα για το συμβάν. «Δεν επιτρέπεται τέτοια συμπεριφορά και καλά κάνουν οι συνάδελφοί του που προσπάθησαν να τον συνετίσουν. Έχουμε δει πολλές φορές τέτοια στιγμιότυπα, δεν ξέρουμε πως ξεκινά, δεν γνωρίζουμε τι έχει προηγηθεί», δήλωσε. Οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη 10 ατόμων για απόπειρα σωματικής βλάβης.

Πηγή: tovima.gr