Επικαιροποιημένο Δελτίο Καιρού για την Κακοκαιρία Cassandra στην Ελλάδα

Επικαιροποιημένο Δελτίο Καιρού για την Κακοκαιρία Cassandra στην Ελλάδα

Επικαιροποιημένο είναι το έκτακτο δελτίο καιρού από την ΕΜΥ, που αφορά την κακοκαιρία Cassandra, η οποία αναμένεται να πλήξει τη χώρα μας τις επόμενες ώρες. Η επιδείνωση του καιρού θα προκληθεί από την διέλευση ενός ψυχρού μετώπου, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους, κυρίως στις δυτικές και βορειοανατολικές περιοχές.

Από την Παρασκευή (04-10-24) το απόγευμα, οι πρώτες βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν το βόρειο Ιόνιο και σταδιακά θα επεκταθούν στην Ήπειρο, τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο. Υπάρχει πιθανότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας να επηρεαστούν πρόσκαιρα και τα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας, ενώ τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν από αργά τη νύχτα στα βορειοδυτικά.

Το Σάββατο (05-10-24), οι βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν από τις πρώτες πρωινές ώρες έως το απόγευμα, επηρεάζοντας τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και τα νοτιότερα νησιά του Ιονίου. Αργότερα μέσα στην ημέρα, από τις προμεσημβρινές ώρες και μέχρι το βράδυ, τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Πηγή: tovima.gr