Επιστροφή στην κανονικότητα για την 14χρονη θύμα νεανικής βίας στη Γλυφάδα

Επιστροφή στην κανονικότητα για την 14χρονη θύμα νεανικής βίας στη Γλυφάδα

Στο σχολείο της επέστρεψε η 14χρονη, θύμα νεανικής βίας, που ξυλοκοπήθηκε από συνομηλίκους στη Γλυφάδα. Ο πατέρας της επισήμανε ότι η ανήλικη προσπαθεί να επανενταχθεί στο σχολικό περιβάλλον, στα μαθήματα και τις δραστηριότητες, αν και αυτή η διαδικασία δεν είναι εύκολη, παρά την υποδοχή των συμμαθητών της με αγάπη. «Ελπίζουμε να ηρεμήσει η ψυχούλα της», δήλωσε, προσθέτοντας ότι οι δύσκολες στιγμές που έχει ζήσει δεν είναι εύκολο να ξεχαστούν.

Η Γλυφάδα, σύμφωνα με τον πατέρα της, έχει χαρακτηριστικά που μπορούν να είναι επικίνδυνα για τους νέους, την περιγράφει ως «μικρό Λας Βέγκας», όπου προσφέρονται πολλές υπηρεσίες και προϊόντα, νόμιμα ή παράνομα. Αναφέρθηκε επίσης ότι το μοιραίο ραντεβού για τον ξυλοδαρμό είχε οργανωθεί μέσω κλειστής ομάδας στα social media, κάτι που καθιστά απαραίτητη την προσοχή των γονιών.

Ο ίδιος επισημαίνει τα ακραία και επιθετικά στοιχεία που μπορούν να εκδηλωθούν από τα παιδιά μέσα στην οικογένεια, τονίζοντας ότι αυτή η συμπεριφορά μπορεί να μεταφερθεί και προς τους συνομηλίκους τους. Συζητώντας για τα social media, αναφέρθηκε στον εθισμό που μπορεί να προκαλούν, ιδιαιτέρως μέσω πλατφορμών όπως το TikTok, όπου η υποκουλτούρα βίας και κάποια στοιχεία της νεανικής κουλτούρας επιδρούν στα παιδιά.

«Ήταν ένα δυνατό χτύπημα για όλους μας», ανέφερε ο πατέρας, περιγράφοντας τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν, καθώς ήταν δύσκολο να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους. Στο ερώτημα για το μέλλον της κόρης του και τις επιθυμίες της, δήλωσε ότι εκείνη θέλει απλώς να είναι ευτυχισμένη.

Πηγή: tovima.gr