Γυμνασιάρχης συνελήφθη για σεξουαλική παρενόχληση ανήλικης μαθήτριας στην Δυτική Αχαΐα

Γυμνασιάρχης συνελήφθη για σεξουαλική παρενόχληση ανήλικης μαθήτριας στην Δυτική Αχαΐα

Γυμνασιάρχης ηλικίας 65 ετών από τη Δυτική Αχαΐα συνελήφθη για σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος ανήλικης μαθήτριας, έπειτα από μήνυση που υπέβαλαν οι γονείς της. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, έχει σχηματιστεί κατηγορία εις βάρος του για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Όπως καταγγέλλει ο πατέρας της 14χρονης, ο γυμνασιάρχης προέβη σε ακατάλληλες χειρονομίες και εκφράσεις κατά τη διάρκεια μαθημάτων στις 13 και 16 Σεπτεμβρίου. Μετά την επιστροφή της στο σπίτι, η μαθήτρια ενημέρωσε τους γονείς της, οι οποίοι στη συνέχεια κατήγγειλαν το γεγονός στο Τμήμα Ασφαλείας στη Δυτική Αχαΐα και ζήτησαν την ποινική δίωξη του εκπαιδευτικού, υποβάλλοντας μήνυση.

Στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ο 65χρονος καθηγητής αναζητήθηκε και τελικά συνελήφθη, πριν οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πατρών. Μετά τη διαδικασία, ορίστηκε τακτική δικάσιμος και αφέθηκε ελεύθερος. Ο εκπαιδευτικός αρνείται τις κατηγορίες και ισχυρίζεται ότι πρόκειται για παρεξήγηση.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι τα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης ανηλίκων έχουν αυξηθεί τον τελευταίο καιρό. Πηγή: tovima.gr