Η Ανθρώπινη Διάσταση της Πολυμελούς Οικογένειας και η Αντίκτυπη του Υπουργείου Δικαιοσύνης

Η Ανθρώπινη Διάσταση της Πολυμελούς Οικογένειας και η Αντίκτυπη του Υπουργείου Δικαιοσύνης

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Φλωρίδης, δέχθηκε την αίτηση μιας υπαλλήλου του υπουργείου, η οποία ζητούσε επειγόντως να μετατεθεί από την Αττική σε Δικαστήριο της Βόρειας Ελλάδας. Όταν ρώτησε τον Γενικό Διευθυντή για την επείγουσα φύση του αιτήματος, πληροφορήθηκε ότι η υπάλληλος έχει έντεκα (11) παιδιά και ότι ο σύζυγός της βρίσκεται ήδη στη Μακεδονία με τα μισά από αυτά. Η κανονική διαδικασία μεταθέσεων, όμως, απαιτεί χρόνο και σε τέτοιες περιπτώσεις επιτρέπεται μόνο η υπογραφή μετακίνησης για εξαιρετικά επείγοντες υπηρεσιακούς λόγους.

Αν δεν εγκρινόταν η μετακίνηση της, η υπάλληλος θα αναγκαζόταν να ζητήσει άδεια χωρίς αποδοχές, κάτι που θα ήταν ιδιαίτερα δύσκολο για την οικογένεια που διατηρεί. Ο κ. Φλωρίδης, βλέποντας την κατάσταση, ζήτησε από τον Διευθυντή να προχωρήσει άμεσα στην υπογραφή της απόφασης μετακίνησης.

Λίγο αργότερα, αφού υπογράφηκε η απόφαση, η υπάλληλος και ο αδερφός της επισκέφθηκαν τον Υπουργό προκειμένου να τον ευχαριστήσουν. Είχαν μαζί τους μια μικρή εικόνα της Παναγίας από μια Μονή στο Άγιο Όρος, την οποία παρέδωσαν στον Υπουργό. Εκείνος ζήτησε να βγάλουν μαζί μια φωτογραφία, για να κρατήσει τη στιγμή ως ανάμνηση.

Ακολούθως, έλαβε ένα μήνυμα από έναν άλλο αδερφό της πολύτεκνης μητέρας, που ζητούσε να στείλει και σε αυτούς τη φωτογραφία. Ο Υπουργός ανταποκρίθηκε θετικά και σύντομα έλαβε ένα ευχαριστήριο μήνυμα. Σε αυτό αναφερόταν ότι ο αδερφός που συνόδευε την υπάλληλο έχει έξι (6) παιδιά, ενώ ο ίδιος έχει επτά (7). Συνολικά, η οικογένεια αυτή αποτελείται από δεκατρία (13) αδέλφια και ο υπερήφανος πατέρας τους έχει ενενήντα τέσσερα (94) εγγόνια. Το μήνυμα ολοκληρωνόταν με τη φράση ότι πρέπει να είναι η μεγαλύτερη οικογένεια στην Ελλάδα από τότε που υπάρχουν καταγραφές.

Ο κ. Φλωρίδης ευχήθηκε στην οικογένεια να ζει πάντα ευτυχισμένη.
Πηγή: tovima.gr