Ο πατέρας Αντώνιος, μαζί με άλλους επτά πρώην εργαζομένους της «Κιβωτού του Κόσμου», βρίσκεται σε δίκη μετά από καταγγελίες σχετικά με σωματικές τιμωρίες και απειλές κατά παιδιών που φιλοξενούνταν στις δομές της. Στην απολογία του, ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι κάποιοι επιχείρησαν να αμαυρώσουν το έργο του και αρνήθηκε τις κατηγορίες.
«Πιστεύω ότι τα παιδιά καθοδηγήθηκαν από κάποιους για να κάνουν αυτές τις καταγγελίες. Εγώ τους συγχωρώ γιατί τα έχω μεγαλώσει, έχω κουραστεί, έχω κοπιάσει, έχω δώσει το είναι μου κι εγώ και η πρεσβυτέρα και οι άλλοι άνθρωποι της «Κιβωτού». Σώσαμε επανειλημμένως τα παιδιά από φυλακές, βοηθήσαμε να σταθούν αυτά τα παιδιά, και χρησιμοποιήθηκαν εναντίον μας για να μας καταστρέψουν, ενώ εμείς λειτουργούσαμε ως κυματοθραύστης», δήλωσε.
Στην αρχή της απολογίας του, ο πατήρ Αντώνιος περιέγραψε με λεπτομέρειες την ίδρυση της «Κιβωτού του Κόσμου». Το 1998, όταν τοποθετήθηκε στην ενορία Αγ. Γεωργίου στην Ακαδημία Πλάτωνος, παρατήρησε πολλά παραβατικά παιδιά που δεν πήγαιναν σχολείο. Για αυτόν, η απόφαση να δημιουργήσει αθλητικά τμήματα μπάσκετ και ποδοσφαίρου ήταν μια ευκαιρία να τα εντάξει σε έναν θετικό χώρο.
«Κατάλαβα ότι ήταν παιδιά παραμελημένα και πολλά δεν πήγαιναν σχολείο. Γι’ αυτό ονόμασα την οργάνωση Κιβωτό, να βρίσκουν εκεί καταφύγιο. Καταφέραμε να τα γράψουμε στο σχολείο και να έρχονται το μεσημέρι, να τρώνε και να διαβάζουν», είπε.
Αντικρούοντας τις κατηγορίες, τόνισε ότι «οι καταγγελίες για εξαντλητικές εργασίες είναι στη σφαίρα της φαντασίας», και πρόσθεσε ότι «όλα αυτά έρχονται κόντρα στις αξίες μου ως ιερέα και ως άνθρωπο, έρχονται κόντρα και στις αξίες της Κιβωτού».
Ο σκοπός του, όπως εξήγησε, ήταν η «θεραπεία του τραύματος», καθώς τα παιδιά ήταν πολύ τραυματισμένα, και ήθελε να τους μάθει να συγχωρέσουν τις οικογένειές τους. Ενώ η απολογία του συνεχίζεται, οι δικαστές αναμένουν να εκδώσουν την ετυμηγορία τους.
Πηγή: tovima.gr