Η νέα πρόγνωση του καιρού φέρνει αλλαγές στη θερμοκρασία και στις καιρικές συνθήκες

Η νέα πρόγνωση του καιρού φέρνει αλλαγές στη θερμοκρασία και στις καιρικές συνθήκες

Μια νέα ανατροπή στις καιρικές συνθήκες αναμένεται, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μετεωρολόγων, με τις θερμοκρασίες να βαδίζουν ανοδικά. Μετά την κακοκαιρία που προκάλεσε έναν θάνατο και πολλά προβλήματα σε ολόκληρη την Ελλάδα, φαίνεται ότι έρχεται ένα μίνι καλοκαίρι. Ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, αναλύει τις τελευταίες προγνώσεις για τον καιρό, τονίζοντας ότι οι καλές καιρικές συνθήκες θα διαρκέσουν μέχρι το Σάββατο, 23 Οκτωβρίου, με τις θερμοκρασίες να είναι 3 έως 5 βαθμούς πάνω από τις κανονικές τιμές.

Ωστόσο, από την Κυριακή αναμένεται σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, με τη νέα εβδομάδα να φέρνει τις τιμές λίγο κάτω από τα κανονικά επίπεδα. Η ανάλυση δείχνει ότι ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος σε μεγάλο μέρος της χώρας, με κάποιες τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια, ενώ οι άνεμοι θα είναι ασθενείς έως μέτριοι, και θα στραφούν σε βοριάδες καθώς προχωρά η εβδομάδα.

Στις λεπτομέρειες της εβδομαδιαίας πρόβλεψης, αναφέρεται ότι την Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις, και οι θερμοκρασίες θα κυμαίνονται από 24 έως 29 βαθμούς Κελσίου ανά περιοχή. Την Τετάρτη, αναμένονται τοπικές βροχές στα βόρεια και βορειοδυτικά, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Η πρόγνωση για την Πέμπτη περιλαμβάνει παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πιθανές τοπικές βροχές, κυρίως στα δυτικά, ενώ η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει περαιτέρω άνοδο. Οι καιρικές συνθήκες θα συνεχιστούν με λιγότερες νεφώσεις και πιθανότητα τοπικών βροχών την Παρασκευή, και το Σάββατο θα σημειωθεί πτώση της θερμοκρασίας.

Η εβδομάδα θα ολοκληρωθεί με καλές συνθήκες, αλλά οι καιρικές αλλαγές φαίνεται να είναι στον ορίζοντα, αρχίζοντας από την Κυριακή.

Πηγή: tovima.gr