Η πρόωρη απώλεια του Ιωνά Καρούση και η τραγωδία στη Γιάφα

Η πρόωρη απώλεια του Ιωνά Καρούση και η τραγωδία στη Γιάφα

Το νήμα της ζωής του Ιωνά Καρούση, ενός 26χρονου φοιτητή στο Τελ Αβίβ, κόπηκε πρόωρα σε μια τρομακτική τρομοκρατική επίθεση στη Γιάφα. Δύο ένοπλοι, που δρούσαν ως μοναχικοί λύκοι, σκότωσαν συνολικά οκτώ άτομα, ανάμεσά τους και τον νεαρό Έλληνα. Η ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η Χαμάς.

Η κοπέλα του Ιωνά μίλησε στο ΑΝΤ1 για την απώλεια του συντρόφου της, αποτυπώνοντας τον πόνο και τη θλίψη της. Όπως είπε, οι τελευταίες τους στιγμές ήταν γεμάτες ανησυχία και αγωνία. «Ήταν στις 3μιση η ώρα (η τελευταία φορά που μίλησα μαζί του). Ήταν στο Τελ Αβίβ και θα πήγαινε στην εργασία του στη Γιάφα. Δεν υπήρχαν σειρήνες εκείνη τη στιγμή και δεν είχε αρχίσει τίποτα», τόνισε, περιγράφοντας την αγωνία της όταν, αργότερα, ενημερώθηκε για την τραγωδία. «Είχα τη λανθασμένη εντύπωση ότι θα χτυπήσει το κουδούνι, θα έρθει, και όλα θα είναι καλά. Στις 7 η ώρα, τυχαία είδα ειδήσεις και ενημερώθηκα για την επίθεση… αλλά ήταν ήδη αργά».

Η κοπέλα περιγράφει τον Ιωνά με λόγια γεμάτα αγάπη. «Ήταν το καλύτερο παιδί, με παιδική ψυχή και αθωότητα. Πίστευε στον Θεό και πάντα βοηθούσε τους γύρω του». Όταν ρωτήθηκε για την αναγνώριση του Ιωνά σε φωτογραφίες μετά το μακελειό, η φωνή της έσπασε. «Αυτός είναι, αυτός είναι το αγόρι μου», είπε με θλίψη.

Η απώλεια του Ιωνά έχει αφήσει ένα δυσαναπλήρωτο κενό, ενώ η κοπέλα του αναρωτιέται γιατί συνέβη το κακό. Η εικόνα ενός νέου ανθρώπου γεμάτου ζωή και όνειρα που κόπηκε απότομα αναδεικνύει τη σκληρή πραγματικότητα των τρομοκρατικών επιθέσεων που πλήττουν την ανθρωπότητα.

Πηγή: tovima.gr