Καιρικές Αλλαγές: Πτώση Θερμοκρασίας και Ανομβρία Αυτή την Εβδομάδα

Καιρικές Αλλαγές: Πτώση Θερμοκρασίας και Ανομβρία Αυτή την Εβδομάδα

Η εβδομάδα αυτή θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια, αλλά από την Πέμπτη 17/10 αναμένονται σημαντικές αλλαγές στον καιρό, με ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας. Ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, επισημαίνει: «Μετά από πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα προβλέπεται να έχουμε πτώση της θερμοκρασίας με διάρκεια και με τιμές κοντά ή λίγο κάτω από τα κανονικά επίπεδα για την εποχή».

Αυτή τη Δευτέρα 14/10, οι θερμοκρασίες θα είναι υψηλότερες από τα κανονικά επίπεδα για την εποχή, φτάνοντας τους 28 βαθμούς στην Αττική και τους 26 στη Θεσσαλονίκη. Όμως, από την Πέμπτη, αναμένεται επερχόμενη αλλαγή λόγω ενός αντικυκλώνα που θα ευνοήσει τους βοριάδες στο Αιγαίο, με εντάσεις που θα φτάσουν τοπικά τα 8 μποφόρ. Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, αυτή η κατάσταση θα δημιουργήσει μια ξηρή ατμόσφαιρα, χωρίς βροχές, αλλά θα φέρει επίσης ψυχρές αέριες μάζες από την ανατολική Ευρώπη, οδηγώντας σε θερμοκρασίες κάτω από τα φυσιολογικά επίπεδα, μεταξύ 20-23 βαθμούς.

Η ΕΜΥ προβλέπει για σήμερα Δευτέρα τον καιρό να είναι σχεδόν αίθριος με αραιές νεφώσεις και τους ανέμους να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 28 βαθμούς σε διάφορες περιοχές. Στην Αττική οι θερμοκρασίες θα είναι από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Θεσσαλονίκη από 14 έως 24 βαθμούς.

Πηγή: tovima.gr