Κακοκαιρία Cassandra με Ισχυρές Βροχές και Καταιγίδες έως το Απόγευμα

Κακοκαιρία Cassandra με Ισχυρές Βροχές και Καταιγίδες έως το Απόγευμα

Η κακοκαιρία Cassandra συνεχίζει να προκαλεί έντονα φαινόμενα μέχρι το απόγευμα, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες να πλήττουν κυρίως τα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας και τη δυτική Ελλάδα. Σύμφωνα με την ενημέρωση από την ΕΜΥ, οι περιοχές που θα δουν τις πιο έντονες βροχοπτώσεις περιλαμβάνουν τη δυτική Στερεά, με χαρακτηριστική μνεία στην Αιτωλοακαρνανία, καθώς και τη δυτική Πελοπόννησο, ειδικότερα στα βορειοδυτικά τμήματα και πιθανώς στα νοτιότερα νησιά του Ιονίου.

Η κατάσταση της κακοκαιρίας προοδευτικά επηρεάζει και τα ανατολικότερα τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας και την ανατολική Μακεδονία, έως το βράδυ, οπότε θα προκύψουν φαινόμενα και στη Θράκη.

Ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, αναφέρει ότι τα φαινόμενα τείνουν να εξασθενήσουν. «Τα ύψη βροχής και η ένταση των φαινομένων μειώνονται», σημειώνει, προσθέτοντας ότι η κακοκαιρία αναμένεται να διαρκέσει μέχρι το απόγευμα κυρίως σε περιοχές που έχουν ήδη επηρεαστεί.

Όσον αφορά τις βροχοπτώσεις, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης αναφέρει ότι έχουν σημειωθεί σημαντικές ποσότητες νερού, με ορισμένες περιοχές να προσεγγίζουν τους 100 τόνους νερού ανά στρέμμα. Η πρόβλεψη δείχνει ότι τις επόμενες ώρες θα επηρεαστεί και το κεντροβόρειο – ανατολικό τμήμα της Μακεδονίας, καθώς και τα δυτικά τμήματα της Θράκης. Καθώς το μέτωπο των καταιγίδων θα κινείται ανατολικά, αναμένεται να εξασθενήσει, πλήττοντας με μικρότερη ένταση το ανατολικό Αιγαίο και το βορειοανατολικό άκρο της χώρας.

Πηγή: tovima.gr