Κακοκαιρία και Πτώση Θερμοκρασίας Αναμένονται στην Ελλάδα

Κακοκαιρία και Πτώση Θερμοκρασίας Αναμένονται στην Ελλάδα

Ραγδαία αλλαγή στο καιρό αναμένεται να συμβεί, καθώς έρχεται κακοκαιρία με κυριότερα χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές, τις καταιγίδες και τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας. Από το μεσημέρι, οι βορειοδυτικοί άνεμοι θα ενισχυθούν, φτάνοντας εντάσεις 7 έως 8 μποφόρ, και τοπικά μέχρι 9 μποφόρ στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά, ενώ το απόγευμα οι ισχυροί άνεμοι θα επηρεάσουν την κεντρική Μακεδονία, τις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία, τη Στερεά, την Εύβοια, καθώς και περιοχές όπως τα Κύθηρα και η Κρήτη.

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας, καθώς αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες από το απόγευμα. Συγκεκριμένα, στη δυτική Μακεδονία και σταδιακά στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βόρειοανατολικό Αιγαίο, οι τοπικές βροχές θα εντείνονται με σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Ενώ τα φαινόμενα θα μειώνονται το απόγευμα στη δυτική και κεντρική Μακεδονία.

Στις δυτικές περιοχές, αναμένονται παροδικές νεφώσεις με ορισμένες τοπικές βροχές, κυρίως το πρωί, καθώς και μεμονωμένες καταιγίδες. Από το απόγευμα, ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα, ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος, με ορισμένες τοπικές νεφώσεις στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Στερεά και την Εύβοια, όπου υπάρχει η πιθανότητα για λίγες τοπικές βροχές στα βόρεια.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στο Ιόνιο και τα βόρεια ηπειρωτικά μεταξύ 25 και 27 βαθμών Κελσίου, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει τους 28 με 30 βαθμούς, με κάποιες περιοχές στα ανατολικά ηπειρωτικά να αγγίζουν τους 31 με 33 βαθμούς. Ωστόσο, από το απόγευμα, η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, οι καιρικές συνθήκες θα περιλαμβάνουν αρχικά λίγες νεφώσεις που θα πυκνώσουν γρήγορα, κάτι που θα οδηγήσει σε τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιο έντονες στα ανατολικά τμήματα. Από το απόγευμα, όμως, θα υπάρξει βελτίωση του καιρού στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία. Οι άνεμοι, αρχικά μεταβλητοί, θα ενισχυθούν σε βορειοδυτικούς των 4 με 6 μποφόρ, με τη σταδιακή αύξηση της έντασης στην κεντρική Μακεδονία σε 7 με 8 μποφόρ και τοπικά στο Θερμαϊκό έως 9 μποφόρ.

Πηγή: tovima.gr