Καλοκαίρι έως την Τετάρτη και αλλαγή του καιρού προς το τέλος της εβδομάδας

Καλοκαίρι έως την Τετάρτη και αλλαγή του καιρού προς το τέλος της εβδομάδας

Ειδικότερα, οι προβλέψεις από την ΕΡΤ αναφέρουν ότι οι άνεμοι στο Αιγαίο θα ενισχυθούν από την Τετάρτη, φτάνοντας τα 7 μποφόρ, και ενδεχομένως τα 8 μποφόρ την Πέμπτη και την Παρασκευή. Αυτή η αλλαγή στο σκηνικό του καιρού θα συνοδευτεί από πτώση της θερμοκρασίας σε επίπεδα χαμηλότερα του μέσου όρου για την εποχή, κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο. Σύμφωνα με τους χάρτες της ΕΜΥ, προς το τέλος της εβδομάδας η θερμοκρασία δεν αναμένεται να υπερβεί τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Οι ημέρες που ακολουθούν θα είναι σχεδόν αίθριες με αραιές νεφώσεις. Για τη Δευτέρα 14/10, η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί από 25 έως 28 βαθμούς σε διάφορες περιοχές, με τους ανέμους να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, φτάνοντας τοπικά τα 6 μποφόρ.

Στην Αττική, ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος με θερμοκρασίες από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη, οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 14 έως 24 βαθμούς, με τοπικές αραιές νεφώσεις.

Η πρόγνωση για την Τρίτη 15/10, περιλαμβάνει γενικά αίθριο καιρό με λίγες αραιές νεφώσεις και θερμοκρασίες που θα κυμανθούν από 26 έως 28 βαθμούς.

Από την Τετάρτη 16/10, αναμένονται τοπικές νεφώσεις, με τους ανέμους να ενισχύονται και τις συνθήκες θερμοκρασίας να παρουσιάζουν μικρή πτώση στα ανατολικά και βόρεια.

Για την Πέμπτη και την Παρασκευή, οι προβλέψεις περιλαμβάνουν πιθανές τοπικές βροχές και περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας, με τους ανέμους να παραμένουν ισχυροί στα 7 ή και 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα συνεχίσει να κυμαίνεται σε κανονικά επίπεδα για την εποχή, αλλά η πτώση που αναμένεται να συμβεί προς το τέλος της εβδομάδας προβλέπεται αρκετά αισθητή.

Πηγή: tovima.gr