Καταιγίδες και Βροχές από την Κακοκαιρία Cassandra στην Ελλάδα

Καταιγίδες και Βροχές από την Κακοκαιρία Cassandra στην Ελλάδα

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, η κακοκαιρία Cassandra που προέρχεται από την Ιταλία, αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα μας με έντονες βροχές και καταιγίδες. Ο καιρός θα αρχίσει να επιδεινώνεται από το απόγευμα της Παρασκευής (04-10-24) και θα διαρκέσει μέχρι το βράδυ του Σαββάτου (05-10-24), κυρίως σε δυτικά και βορειοανατολικά τμήματα.

Από νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής, οι βροχές και οι καταιγίδες θα κάνουν την εμφάνισή τους αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και σταδιακά θα επηρεάσουν την Ήπειρο, τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, πιθανώς να πλήξουν και τα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας, με τα φαινόμενα να εξασθενούν από το βράδυ στα βορειοδυτικά.

Το Σάββατο, οι βροχές και οι καταιγίδες που θα επηρεάσουν τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και τα νοτιότερα νησιά του Ιονίου, θα συνεχιστούν από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι το απόγευμα. Στη συνέχεια, οι καταιγίδες θα μετατοπιστούν προς την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποιεί για μεγάλους όγκους νερού στην κακοκαιρία, που μπορεί να ξεπερνούν και τους 100 τόνους ανά στρέμμα. Τα κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι τοπικά έντονες βροχές και καταιγίδες, οι οποίες ενδέχεται να συνοδεύονται από χαλάζι, αυξημένη συχνότητα κεραυνών και απότομες ενισχύσεις των ανέμων.

Στην Παρασκευή, η θερμοκρασία σε ορισμένες περιοχές, όπως η Θεσσαλία, η Φθιώτιδα και η Βοιωτία, αναμένεται να φτάσει τους 32 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι θυελλώδεις νοτιάδες μέχρι 9 μποφόρ θα πνέουν στο βόρειο Ιόνιο. Η συγκέντρωση σκόνης θα είναι χαμηλή αυτή την εβδομάδα.

Η ΕΜΥ αναφέρει επίσης ότι ισχυρές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα επηρεάσουν κυρίως τα δυτικά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας από νωρίς το απόγευμα. Στο υπόλοιπο της χώρας, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με αυξημένες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες.

Πηγή: tovima.gr