Ληστεία Μαμούθ στο Λαύριο Με Λεία 1,5 Εκατομμυρίου Ευρώ

Ληστεία Μαμούθ στο Λαύριο Με Λεία 1,5 Εκατομμυρίου Ευρώ

Καλά σχεδιασμένη ήταν η ληστεία που σημειώθηκε χθες (26/9) στο Λαύριο, όταν ένας χρηματαποστολής δέχθηκε επίθεση ενώ μετέφερε σημαντικό χρηματικό ποσό, φτάνοντας σχεδόν το 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Το όχημα των χρηματαποστολών, όταν γινόταν εισαγωγή στα χρήματα από διάφορες επιχειρήσεις, στο τελευταίο του δρομολόγιο κοντά σε κατάστημα αλυσίδας παιχνιδιών, έγινε στόχος εγκληματιών που φαίνεται να είχαν πληροφορίες για τη διαδρομή του.

Οι δράστες, αφού πρώτα εμφανίστηκαν με ένα πράσινο αυτοκίνητο, εκτέλεσαν το σχέδιό τους ρίχνοντας μπογιές στο όχημα, χρησιμοποιώντας συγκεκριμένα ένα καπνογόνο και στη συνέχεια μπογιά στο παρμπρίζ. Φορούσαν κουκούλες, ιατρικές μάσκες και είχαν ανοιχτόχρωμα ρούχα, προκειμένου να καλύψουν την ταυτότητά τους.

Στη συνέχεια, οι ληστές προχώρησαν σε ένα επικίνδυνο επικοινωνιακό τέχνασμα, αφήνοντας πίσω τους ένα κουτί που υποδήλωνε εκρηκτικό μηχανισμό, εκφοβίζοντας έτσι τον υπάλληλο ότι θα μπορούσαν να προκαλέσουν έκρηξη για να σπάσουν το τζάμι του οχήματος. Με τη χρήση μαχαιριών, κατέστρεψαν τα λάστιχα του οχήματος και απείλησαν τον υπάλληλο με Καλάσνικοφ, αναγκάζοντάς τον να εγκαταλείψει το φορτηγάκι.

Ο υπάλληλος δεν είχε τη δυνατότητα να παραμείνει στο όχημα, καθώς δεν ήταν θωρακισμένο και αυτό επέτρεψε σε έναν από τους δράστες να αρπάξει τουλάχιστον 15 σάκους με χρήματα. Οι πρώτες μαρτυρίες δείχνουν ότι δεν είχαν προλάβει να τοποθετήσουν τα χρήματα στα ειδικά βαλιτσάκια χρωματισμού, τα οποία θα τα κατέστρεφαν σε περίπτωση έκρηξης. Προς το παρόν, η εταιρεία που απασχολούσε τους υπαλλήλους είχε στο παρελθόν λειτουργήσει με διαφορετική επωνυμία και είχε υποστεί πολλές ληστείες κατά τη διάρκεια χρηματαποστολών.

Πηγή: tovima.gr