Μηχανοδηγοί Hellenic Train προχωρούν σε 24ωρη απεργία για την ασφάλεια του σιδηροδρομικού δικτύου

Μηχανοδηγοί Hellenic Train προχωρούν σε 24ωρη απεργία για την ασφάλεια του σιδηροδρομικού δικτύου

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προσωπικού Έλξης ανακοίνωσε την απόφαση των μηχανοδηγών της Hellenic Train να προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου. Ο σκοπός αυτής της κινητοποίησης είναι να διασφαλίσουν την ασφάλεια των επιβατών και των εργαζομένων που χρησιμοποιούν το σιδηροδρομικό δίκτυο.

Τα κύρια αιτήματα της απεργιακής δράσης περιλαμβάνουν την άμεση αναβάθμιση των μέτρων ασφαλείας. Οι εργαζόμενοι απαιτούν την καθολική εφαρμογή της τηλεδιοίκησης και της φωτοσήμανσης σε ολόκληρο το δίκτυο, με στόχο την αποτροπή νέων σιδηροδρομικών ατυχημάτων, όπως το πρόσφατο τραγικό γεγονός στα Τέμπη. Επιπλέον, τονίζουν την ανάγκη ολοκλήρωσης των έργων υποδομής και επιδομής, καθώς και τη διαρκή συντήρηση του σιδηροδρομικού δικτύου.

Η ανάγκη καθαρισμού του δικτύου από φυσικά εμπόδια είναι επίσης επιτακτική. Τα σωματεία ζητούν καθαρισμούς από κορμούς δέντρων και άλλα εμπόδια που εγκυμονούν κινδύνους για τους επιβάτες και τους εργαζόμενους. Από την άλλη πλευρά, οι εργαζόμενοι επισημαίνουν την ανάγκη επενδύσεων σε νέο τροχαίο υλικό, ιδιαίτερα στις προαστιακές γραμμές, για την εξασφάλιση της ποιότητας και της ασφάλειας των μετακινήσεων.

Η Hellenic Train, προσφεύγει στη Δικαιοσύνη κατά της απεργίας, ισχυριζόμενη ότι πολλά από τα αιτήματα του σωματείου αφορούν ζητήματα που υπάγονται στην αρμοδιότητα του ΟΣΕ. Είναι γνωστή η τακτική της εταιρείας να προσφεύγει στη Δικαιοσύνη σε περιπτώσεις απεργιών, κάτι που συνέβη και σε προηγούμενες κινητοποιήσεις. Η εκδίκαση της υπόθεσης αναμένεται για αύριο, Τετάρτη 9/10, με την απόφαση που θα εκδοθεί το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Οι εργαζόμενοι καλούν τους πολίτες σε στήριξη της απεργίας και τονίζουν τη σημασία της συνεργασίας για τη διασφάλιση της συνεχούς και ασφαλούς λειτουργίας του σιδηροδρομικού δικτύου. Ενημερώνουν ότι έχουν διαθέσει μηχανοδηγούς ως προσωπικό ασφαλείας για τη διασφάλιση ορισμένων δρομολογίων και την εξυπηρέτηση των αναγκών του κοινωνικού συνόλου.

Πηγή: tovima.gr