Νέα Εποχή για την Αττική Οδό με την Αναγκαία Μετάβαση στην Παραχώρηση Εκμετάλλευσης

Νέα Εποχή για την Αττική Οδό με την Αναγκαία Μετάβαση στην Παραχώρηση Εκμετάλλευσης

Σε ενημέρωση σχετικά με την παράδοση του αυτοκινητοδρόμου της Αττικής Οδού στον νέο παραχωρησιούχο, «Νέα Αττική Οδός Παραχώρηση Μ.Α.Ε.», γνωστοποιείται ότι η μετάβαση στο νέο καθεστώς παραχώρησης θα πραγματοποιηθεί τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, 5 Οκτωβρίου 2024. Από τότε, ο υφιστάμενος τιμοκατάλογος διοδίων και τα συνδρομητικά/εκπτωτικά προγράμματα θα ισχύουν έως τις 5 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 23:59:59.

Με την έναρξη λειτουργίας της νέας εταιρείας, οι τιμές των διοδίων για τις διάφορες κατηγορίες οχημάτων θα είναι οι εξής: 1,25 ευρώ για μοτοποδήλατα, 2,50 ευρώ για ΙΧ (κατηγορίες 2, 3 και 4), 6,25 ευρώ για μικρά και μεσαία φορτηγά (κατηγορία 5) και 10,00 ευρώ για μεγάλα φορτηγά (κατηγορία 6). Οι σχετικές ρυθμίσεις των διοδίων, καθώς και οποιεσδήποτε απαλλαγές ή εκπτώσεις, θα καθορίζονται σύμφωνα με τη νέα Σύμβαση Παραχώρησης.

Από την 6η Οκτωβρίου 2024, η νέα παραχωρησιούχος εταιρεία αναλαμβάνει αυτόματα όλες τις συμβάσεις με τους συνδρομητές, αντικαθιστώντας τις Εταιρείες «Αττική Οδός Α.Ε.» και «Αττικές Διαδρομές Α.Ε.». Οι συσκευές e-PASS και οι κάρτες διελεύσεων θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούνται, μεταφέροντας τα υπολείμματα των συνδρομητικών λογαριασμών προπληρωμής.

Για τον Οκτώβριο του 2024, οι χρήστες θα μπορούν να απολαύσουν τα υπάρχοντα συνδρομητικά προγράμματα, όπως το πρόγραμμα Bonus που προσφέρει 15 δωρεάν διελεύσεις. Τα προγράμματα Friendly και Business θα διαθέτουν μειωμένες τιμές για τις 30 πρώτες διελεύσεις, με τις υφιστάμενες τιμές των επόμενων διελεύσεων να παραμένουν στα ίδια επίπεδα.

Επιπλέον, οι συσκευές e-PASS διατηρούν τη δυνατότητα χρήσης στους υπόλοιπους αυτοκινητοδρόμους και το αντίστροφο. Συνιστάται στους χρήστες συνδρομητικών προγραμμάτων e-PASS να ανανεώσουν τα υπόλοιπα των λογαριασμών τους έως την 4η Οκτωβρίου 2024, για να αποφευχθούν προβλήματα κατά τη μετάβαση.

Σχετικά με τις υπηρεσίες οδικής ασφάλειας, θα παραμείνει σε ισχύ ο 4ψήφιος Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης 1024, με τις υπηρεσίες οδικής βοήθειας διαθέσιμες 24 ώρες την ημέρα. Γίνεται επίσης αναφορά στην εξυπηρέτηση πελατών μέσω του τηλεφώνου 210 6682222.

Πηγή: tovima.gr