Ο εφιάλτης του εκφοβισμού σε σχολείο της Θεσσαλονίκης

Ο εφιάλτης του εκφοβισμού σε σχολείο της Θεσσαλονίκης

Ένα 14χρονο αγόρι στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε αντιμέτωπο με ένα απίστευτο περιστατικό εκφοβισμού από τους συμμαθητές του. Τον πλησίασαν και εμπόδισαν την είσοδό του στην τάξη. Όταν finalmente κατάφερε να ανοίξει την πόρτα, είδε έναν από αυτούς να τον βιντεοσκοπεί ενώ οι άλλοι γελούσαν. «Φώναζα για βοήθεια και ζητούσα από την καθηγήτρια να παρέμβει», δήλωσε ο μαθητής, ο οποίος αποκάλυψε ότι για τρία χρόνια υφίστατο εκφοβισμό στο σχολείο.

Ο πατέρας του, Θανάσης Λάμπρου, δήλωσε στο LIVE NEWS ότι η οικογένεια είχε καταβάλει προσπάθειες να εκθέσει την κατάσταση, αλλά πλέον αποφάσισαν να καλέσουν την αστυνομία. «Δεν είναι δυνατόν το παιδί μου να φύγει από το σχολείο. Αυτοί είναι που πρέπει να αποχωρήσουν», δήλωσε εκφράζοντας την απογοήτευση του από τον διευθυντή, ο οποίος πρότεινε τη μεταγραφή του γιου του σε άλλο σχολείο για να αποφευχθεί ο εκφοβισμός.

Η μητέρα του μαθητή, Κική Στεφανίδου, είναι επίσης σε κατάσταση αγωνίας, καθώς ο γιος της δέχεται συνεχείς απειλές και τρομοκράτηση από συγκεκριμένα άτομα που γνωρίζει από το Δημοτικό. «Πέρσι, του βάλανε ένα σουγιά στην κασετίνα για να τον ενοχοποιήσουν», ανέφερε η μητέρα.

Στο Ηράκλειο της Κρήτης, ένα άλλο σοκαριστικό περιστατικό σημειώθηκε, όταν ένας 14χρονος μαθητής ξυλοκόπησε τον διευθυντή του γυμνασίου, ο οποίος τον είχε ενημερώσει για κατάληψη στο σχολείο. Ο διευθυντής, που δέχθηκε χτυπήματα στο πρόσωπο και το σώμα, χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Ο μαθητής τελικά παραδόθηκε στην αστυνομία και ζήτησε συγγνώμη, με τον διευθυντή να αποφασίζει να μην προχωρήσει σε μήνυση.

Αυτά τα περιστατικά αναδεικνύουν την ανησυχητική κατάσταση του εκφοβισμού που επικρατεί σε πολλά σχολεία και την ανάγκη για δραστικές παρεμβάσεις ώστε να προστατευτούν τα παιδιά από τέτοιες βιαιότητες. Πηγή: tovima.gr