Ο θάνατος του δημάρχου Ζηρού Γιώργου Ζυγούρη στέρησε από την τοπική κοινωνία ένα πιστό υπηρετή της αυτοδιοίκησης

Ο θάνατος του δημάρχου Ζηρού Γιώργου Ζυγούρη στέρησε από την τοπική κοινωνία ένα πιστό υπηρετή της αυτοδιοίκησης

Ο Δήμαρχος Ζηρού, Γιώργος Ζυγούρης, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 60 ετών τα ξημερώματα της 15ης Οκτωβρίου στην Πρέβεζα. Η θλιβερή είδηση γνωστοποιήθηκε από τον δήμο μέσω ανακοίνωσης. Στην ανακοίνωση εκφράζεται άβαρη θλίψη και οδύνη για την απώλεια του Γεώργιου Ζυγούρη, ο οποίος έφυγε πρόωρα από τη ζωή μετά από σφοδρή μάχη που έδινε το τελευταίο διάστημα.

Ο Γιώργος Ζυγούρης ήταν γεννημένος στο Γοργόμυλο Πρεβέζης και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη Φιλιππιάδα, με πτυχίο Πολιτικού Μηχανικού από την Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών. Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στο Σώμα Μηχανικού και στην 733 Διεύθυνση Στρατιωτικών Έργων.

Από το 1990, όταν επέστρεψε στη Φιλιππιάδα, διατηρούσε Τεχνικό Γραφείο Πολιτικού Μηχανικού, ενώ είχε ενεργό συμμετοχή σε διάφορες μελέτες και έργα της περιοχής. Είχε την πιστοποίηση ως Μελετητικός πτυχιούχος και μέλος του Εθνικού Μητρώου Πιστοποιημένων Ελεγκτών ΥΠΑΝ.

Η ενασχόλησή του με τα κοινά ξεκίνησε από το 2010, ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου. Στις εκλογές του 2023, η επιτυχία του ήταν σημαντική, καθώς εξελέγη Δήμαρχος Ζηρού με την παράταξη “Μαζί για τον Πολίτη”.

Λεπτομέρειες για την εξόδιο ακολουθία του θα ανακοινωθούν σύντομα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου. Πηγή: tovima.gr