Παγκόσμιοι Αγώνες Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στο Πειραιά με Μεγάλη Επιτυχία

Παγκόσμιοι Αγώνες Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στο Πειραιά με Μεγάλη Επιτυχία

Η πόλη του Πειραιά αποτέλεσε το επίκεντρο ενός εξαιρετικά σημαντικού διεθνούς εκπαιδευτικού διαγωνισμού, φιλοξενώντας το «FIRST GLOBAL CHALLENGE 2024» στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας από τις 27 έως τις 29 Σεπτεμβρίου. Στη διάρκεια αυτής της τριήμερης έκθεσης, συμμετείχαν περισσότερα από 2500 παιδιά ηλικίας 14-18 ετών από 193 χώρες, καθώς και σημαντικές προσωπικότητες, τεχνολογικές εταιρείες, πανεπιστημιακοί φορείς και πάνω από 500 εθελοντές.

Ο Δήμος Πειραιά υπηρέτησε ως υποστηρικτής αυτής της κορυφαίας διοργάνωσης. Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, υποδέχθηκε τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με τους δύο άνδρες να περιηγούνται στα περίπτερα των Εθνικών ομάδων ρομποτικής και να παρακολουθούν τις διαγωνιστικές διαδικασίες. Το βράδυ, ο Δήμαρχος παρέθεσε δείπνο σε επίσημους προσκεκλημένους, όπως ο Αμερικανός Πρέσβης και άλλοι αξιωματούχοι.

Στο φετινό διαγωνισμό, το θέμα ήταν «Τροφοδοτώντας το Μέλλον», που επεσήμανε την καινοτομία και τη συνεργασία για την επίλυση σημαντικών παγκόσμιων προβλημάτων, όπως είναι η βιωσιμότητα του συστήματος τροφίμων. Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να αναπτύξουν καινοτόμες λύσεις, γεγονός που αποδεικνύει τη δέσμευσή τους για έναν καλύτερο κόσμο.

Η Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου σηματοδότησε την ολοκλήρωση της διοργάνωσης με τον τελικό αγώνα και την τελετή λήξης, όπου απονεμήθηκαν τα μετάλλια. Η Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Ανδριάνα Ζαρακέλη παρέδωσε το χρυσό μετάλλιο στην ομάδα της Νότιας Αφρικής στην κατηγορία international unity, ενώ ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Καρύδης βράβευσε την ομάδα της Μεγάλης Βρετανίας στην κατηγορία engineering Documentation.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν και οι αντιπρόσωποι των ομάδων, οι οποίοι προηγουμένως είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε ένα πάρτυ και να διασκεδάσουν με παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς. Ξεναγήσεις εν πλω στις ακτές του Πειραιά, καθώς και επισκέψεις σε εκδηλώσεις της πόλης, ήταν επίσης μέρος των δραστηριοτήτων.

Ο Γιάννης Μώραλης ανέφερε τη σημασία της διοργάνωσης για την εξωστρέφεια της πόλης, επισημαίνοντας την ικανοποίηση από την συμμετοχή χιλιάδων μαθητών που παρουσίασαν τις αξιοσημείωτες ικανότητές τους. Η Αντιδήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος εξέφρασαν την υπερηφάνεια τους για τις ομάδες που συμμετείχαν και τη σημασία της συνεργασίας και της ομαδικότητας.

Πηγή: tovima.gr