Πυρκαγιές πλήττουν την Ηλεία με σοβαρούς κινδύνους για οικισμούς

Πυρκαγιές πλήττουν την Ηλεία με σοβαρούς κινδύνους για οικισμούς

Φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 4/10 στην Ηλεία. Στην περιοχή Γεράκι Αμαλιάδας, κοντά σε κατοικημένες περιοχές, οι πυροσβεστικές δυνάμεις κινητοποιήθηκαν άμεσα. Από την ανακοίνωση της Πυροσβεστικής αναφέρεται ότι έχουν σπεύσει 60 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων και 13 οχήματα, ενώ από αέρος συμμετέχουν 7 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Λίγο αργότερα, νέο μέτωπο εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Πανόπουλου. Για την κατάσβεση αυτού του μετώπου έχουν σταλεί 32 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 10 οχήματα, 5 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Νίκος Κοροβέσης, δήλωσε ότι το μέτωπο στην περιοχή Γεράκι είναι πολύ μεγάλο και οι ισχυροί άνεμοι δυσκολεύουν τη δουλειά των δυνάμεων πυρόσβεσης. Προειδοποίησε ότι η φωτιά κινείται προς την περιοχή Χάβαρι, θέτοντας σε κίνδυνο κατοίκους. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει στείλει όλα τα μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας για τη βοήθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Στους κατοίκους της Ηλείας εστάλη μήνυμα 112, καλώντας τους να απομακρυνθούν από τις περιοχές Τσιχλέικα, Κρυόνερο και Βρετέικα προς την Αμαλιάδα. Οι αρχές προτρέπουν τους κατοίκους να ακολουθούν τις οδηγίες και να παραμένουν προσεκτικοί.

Πηγή: tovima.gr