Σχολικός εκφοβισμός με φαλτσέτα προκαλεί σοκ στην Ερμιόνη

Σχολικός εκφοβισμός με φαλτσέτα προκαλεί σοκ στην Ερμιόνη

Στα δικαστήρια του Ναυπλίου συνεχίζεται η υπόθεση του εκφοβισμού που σημειώθηκε σε σχολείο της Ερμιόνης, όπου δύο 17χρονοι φέρονται να τρομοκράτησαν έναν μαθητή της πρώτης γυμνασίου, ξυρίζοντας του το μουστάκι με φαλτσέτα. Η δίκη έχει συγκεντρώσει μάρτυρες που καταθέτουν υπέρ των κατηγορουμένων, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι οι πράξεις τους έγιναν με τη συναίνεση του 12χρονου. Οι συμμαθητές τους φέρονται επίσης να τονίζουν ότι ο νεαρός είχε ζητήσει να του κάνουν ένα συγκεκριμένο στιλ. Ωστόσο, η πλευρά του θύματος διαψεύδει αυτές τις δηλώσεις, ενώ η εκδοχή ότι όλα έγιναν στη βάση ενός αστείου δεν πείθει.

Λίγες ώρες μετά το αρχικό περιστατικό, ακόμα ένας 12χρονος ανέφερε στους γονείς του παρόμοιο συμβάν εκφοβισμού και αποφάσισαν να καταγγείλουν το γεγονός στις αρχές. Ο πατέρας του δεύτερου παιδιού τόνισε την ανασφάλεια που προκαλεί η κατάσταση, σημειώνοντας ότι το παιδί του δέχθηκε επιθέσεις από μια ομάδα πέντε συνομηλίκων, οι οποίοι τον περικύκλωσαν και τον εκφόβισαν.

Η μητέρα του δεύτερου μαθητή εξέφρασε την ανησυχία της για την ασφάλεια του παιδιού της στο σχολικό περιβάλλον, καθώς η κατάσταση φαίνεται να έχει ξεφύγει από τον έλεγχο. Η πραγματικότητα ότι τέτοιες συμπεριφορές είναι φαινόμενο μέσα στο σχολείο καθιστά ακόμα πιο επείγουσα την ανάγκη για δράσεις κατά της βίας.

Ειδικότερα, ο 17χρονος που φέρεται να χρησιμοποίησε τη φαλτσέτα ισχυρίζεται ότι την είχε μαζί του λόγω της ενασχόλησής του με την κομμωτική, ισχυρισμός που προκαλεί επίσης ανησυχίες και έντονες αντιδράσεις από την πλευρά του θύματος και των γονέων του.

Αυτή η υπόθεση συνεχίζει να ανακινεί τη συζήτηση περί σχολικού εκφοβισμού και την ανάγκη για καλύτερα μέτρα προστασίας των μαθητών στα σχολεία. Πηγή: tovima.gr