Θάνατος μετανάστη στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Παντελεήμονα προκαλεί ανησυχία και έρευνες

Θάνατος μετανάστη στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Παντελεήμονα προκαλεί ανησυχία και έρευνες

Πειθαρχική έρευνα έχει διαταχθεί από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. για τον θάνατο του μετανάστη Μοχάμεντ Καμράν Ασίκ στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Παντελεήμονα. Η οικογένεια του 38χρονου προχώρησε σε δημόσια καταγγελία, αναφέροντας ότι ο Ασίκ είχε υποστεί άγριο ξυλοδαρμό, αν και οι λεπτομέρειες του θανάτου του δεν έχουν διασαφηνιστεί πλήρως.

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου, δήλωσε στο MEGA ότι η κατάσταση που περιγράφεται στα δημοσιεύματα δεν έχει επιβεβαιωθεί από την αστυνομία και ότι η υπηρεσία ενημέρωσε άμεσα τον αρμόδιο Εισαγγελέα, ο οποίος και παρήγγειλε προανακριτική έρευνα. Σύμφωνα με την κ. Δημογλίδου, ο 38χρονος βρέθηκε στο τμήμα επειδή ενοχλούσε μία γυναίκα, η οποία κάλεσε την αστυνομία, σημειώνοντας ότι ο Ασίκ φαινόταν τραυματισμένος.

Η εκπρόσωπος εξήγησε ότι ο Ασίκ είχε προηγουμένως συλληφθεί για άλλη περίπτωση, ενώ πρόσθεσε ότι είχε κάνει χρήση ουσιών, με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση να επικοινωνήσει με τους αστυνομικούς. Το ΕΚΑΒ παρέχει πρώτες βοήθειες στο θύμα, αλλά αποφασίζει να μην τον νοσηλεύσει και τον αφήνει στο τμήμα.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει καμία αναφορά για κακοποίηση του Ασίκ από την πλευρά της αστυνομίας. Ο Γιώργος Καλλιακμάνης, επίτιμος πρόεδρος αστυνομικών Ν/Α Αττικής, δήλωσε ότι εάν ο Ασίκ είχε χτυπηθεί, αυτό δεν προήλθε από την αστυνομία, αντίθετα, οι αστυνομικοί κατέδειξαν ότι βρίσκεται σε κακή κατάσταση όταν ειδοποιήθηκαν για το περιστατικό.

Πηγή: tovima.gr