Τίτλος: Απεργία Μηχανοδηγών Στη Hellenic Train Σταματά η Σιδηροδρομική Κυκλοφορία στην Χώρα

Τίτλος: Απεργία Μηχανοδηγών Στη Hellenic Train Σταματά η Σιδηροδρομική Κυκλοφορία στην Χώρα

Αύριο (10/10), η χώρα θα παραμείνει χωρίς σιδηροδρομικές υπηρεσίες, καθώς οι μηχανοδηγοί της Hellenic Train έχουν προγραμματίσει 24ωρη απεργία, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Έλξης. Οι εργαζόμενοι στη συγκεκριμένη ένωση ζητούν την αναβάθμιση των μέτρων ασφαλείας, ιδιαίτερα μετά την τραγική εκδήλωση των Τεμπών, καθώς και την ολοκλήρωση των έργων υποδομής, τη συντήρηση του σιδηροδρομικού δικτύου και την απομάκρυνση φυσικών εμποδίων.

Στην ανακοίνωσή τους, οι μηχανοδηγοί επισημαίνουν ότι «η ασφάλεια των μετακινήσεων είναι ευθύνη ΟΛΩΝ» και καλούν τους πολίτες να τους στηρίξουν. Υπογραμμίζουν ότι, χωρίς την υποστήριξη του κοινού, το σιδηροδρομικό μέσο δεν μπορεί να λειτουργήσει και ενημερώνουν ότι έχουν διαθέσει μηχανοδηγούς ως προσωπικό ασφαλείας προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες του κοινωνικού συνόλου.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η Hellenic Train προτίθεται να προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά της απεργίας, υποστηρίζοντας ότι «το μεγαλύτερο μέρος των αιτημάτων του σωματείου αναφέρεται σε ζητήματα που ανήκουν στην αρμοδιότητα του ΟΣΕ». Η εταιρεία είχε επίσης ζητήσει δικαστική παρέμβαση και για προηγούμενη 24ωρη απεργία άλλου σωματείου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπόθεση θα εξεταστεί αυτή την Τετάρτη 9/10, με την απόφαση να αναμένεται την ίδια ημέρα αργά το απόγευμα.

Πηγή: tovima.gr