Τίτλος: Σοκάρει η περίπτωση κακοποίησης ανηλίκου σε νηπιαγωγείο στην Αλεξανδρούπολη

Τίτλος: Σοκάρει η περίπτωση κακοποίησης ανηλίκου σε νηπιαγωγείο στην Αλεξανδρούπολη

Αναφορικά με την τραγική υπόθεση κακοποίησης ενός 5χρονου αγοριού στην Αλεξανδρούπολη, οι εξελίξεις έχουν προκαλέσει αναστάτωση στην κοινωνία. Η καταγγελλόμενη σεξουαλική κακοποίηση συνέβη μέσα σε νηπιαγωγείο, γεγονός που εντείνει την ανησυχία. Σύμφωνα με πληροφορίες από την προανάκριση, οι συνομήλικοι συμμαθητές του παιδιού φέρονται να το κακοποίησαν κατά τη διάρκεια του διαλείμματος. Όταν το παιδί επέστρεψε στο σπίτι του, παραπονέθηκε για αδιαθεσία, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στα Επείγοντα του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, όπου οι γιατροί επιβεβαίωσαν τα ευρήματα σεξουαλικής κακοποίησης.

Ένα από τα κεντρικά ερωτήματα που προκύπτει είναι πως τα δύο 5χρονα παιδιά ήταν σε θέση να γνωρίζουν και να αναπαράγουν αυτήν την πράξη. Η ψυχολόγος Βέρα Αθανασίου εξηγεί ότι συχνά ένα παιδί εκτίθεται σε τέτοιες συμπεριφορές είτε συμμετέχοντας είτε παρακολουθώντας. Η ίδια προτρέπει γονείς και εκπαιδευτικούς να παρατηρούν τα παιδιά για οποιαδήποτε ύποπτη συμπεριφορά ή σημάδια.

Η δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Ανθούλα Ανάσογλου, σημειώνει ότι η κατάσταση είναι επιπλέον σοβαρή δεδομένου ότι τα εμπλεκόμενα παιδιά θεωρούνται νομικώς νήπια. Τα ερωτήματα σχετικά με το πώς απέκτησαν τη γνώση για τέτοιες πράξεις παραμένουν ανοιχτά. Εκφράζει επίσης την απογοήτευσή της για τη συμπεριφορά των γονέων των θυτών που προσπάθησαν να προκαλέσουν τους γονείς του θύματος.

Ο πατέρας του παιδιού περιγράφει συγκλονιστικά τα γεγονότα. Μετά την επιστροφή του από το σχολείο, το παιδί εξέφρασε ότι πονάει και περιέγραψε πως υπήρξε θύμα κακοποίησης από δύο συμμαθητές του. Ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια του διαλείμματος, οι δράστες τον χτύπησαν και τον κακοποίησαν, με τη διευθύντρια του σχολείου να του ζητά να μην μιλήσει στις κάμερες.

Η καταγγελία αυτή έγινε το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης, και οι γονείς των δύο παιδιών -θυτών καθώς και οι δύο νηπιαγωγοί συνελήφθησαν, αλλά μετά αφέθηκαν ελεύθεροι και θα παρουσιαστούν σε δικάσιμο που έχει οριστεί για τη Δευτέρα το πρωί. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι νηπιαγωγοί αφορούν την παραμέληση εποπτείας ανηλίκων και έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο, ενώ οι γονείς κατηγορούνται επίσης για παραμέληση της εποπτείας τους.

Πηγή: tovima.gr