Τραγική Εμπειρία Τριάντα Φοιτητών Σε Συνέδριο Με Μαζική Τροφική Δηλητηρίαση

Τραγική Εμπειρία Τριάντα Φοιτητών Σε Συνέδριο Με Μαζική Τροφική Δηλητηρίαση

Τριάντα φοιτητές από τη Γεωπονική Σχολή ταξίδεψαν τη Δευτέρα από την Αθήνα προς το Καρπενήσι για ένα συνέδριο, αλλά κατέληξαν στο νοσοκομείο λόγω τροφικής δηλητηρίασης. Η εκδρομή τους είχε αρχίσει χωρίς προβλήματα μέχρι που μία φοιτήτρια παρουσίασε πρώτα συμπτώματα γαστρεντερίτιδας και στη συνέχεια σχεδόν όλοι οι υπόλοιποι φοιτητές εκδήλωσαν παρόμοια ή και χειρότερα συμπτώματα.

«Πήγαιναν στο συνέδριο, δεν πρόλαβαν να πάνε. Στη διαδρομή το έπαθε. Η κόρη μου ήταν στην αρχή μόνη της. Στη συνέχεια ενημερώθηκα και για τα άλλα άτομα. 30 άτομα ξέρω μέχρι στιγμής. Άλλοι είχαν φύγει ήδη και ήταν καλύτερα, άλλοι έμειναν στο Καρπενήσι… χαμός. Ο ΕΟΔΥ το ψάχνει και έχει μιλήσει και μαζί της. Είναι η πρώτη φορά που πήγε στα πέντε χρόνια και συνέβη αυτό. Είναι επιτρεπτό;» δήλωσε η μητέρα ενός εκ των φοιτητών.

Περίπου 18 φοιτητές διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου για προληπτική φροντίδα. Ο διευθυντής του νοσοκομείου, Θεόδωρος Δαλαδήμος, τόνισε ότι αν και το νοσοκομείο είναι μικρό και δεν έχει διαγνωστικά μέσα όπως υπερήχους, οι κλινικές καταστάσεις των περιστατικών είναι ικανοποιητικές και η σαλμονέλα έχει αποκλειστεί.

Μέχρι τώρα, έχει διαπιστωθεί ότι πρόκειται για μαζική τροφική δηλητηρίαση, αν και δεν έχει προσδιοριστεί η αιτία της. «Κάποια νοσηλεύτηκαν για 10 έως 12 ώρες λόγω γαστρεντερίτιδας με εμετούς και διάρροια. Ορισμένες χρειάστηκαν ενδοφλέβια αντιβίωση. Μία κοπέλα διακομίστηκε στη Λαμία λόγω αρχικής λανθασμένης διάγνωσης, αλλά η κατάσταση της δεν ήταν σοβαρή,» πρόσθεσε ο κ. Δαλαδήμος.

Η φοιτήτρια που εμφάνισε πρώτη τα συμπτώματα εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Λαμίας και η μητέρα της δήλωσε ότι η κατάσταση της παραμένει σοβαρή. «Δύο μέρες στο Καρπενήσι ήταν μια χαρά. Τώρα δεν ξέρω αν φταίει κάτι από τη μονάδα με τα πρόβατα που επισκέφθηκαν. Το γιαούρτι που έφαγαν ήταν παστεριωμένο, αλλά δεν γνωρίζω αν έχουν φάει σε ταβέρνα ή αλλού. Η κόρη μου αντιμετωπίζει προβλήματα όπως εμετούς και πυρετό,» ανέφερε η μητέρα.

Ο ΕΟΔΥ έχει έρθει σε επαφή με όλους τους φοιτητές που εμφάνισαν συμπτώματα, προκειμένου να διαπιστωθούν οι αλλοιωμένες τροφές που ίσως προκάλεσαν τη δηλητηρίαση.

Πηγή: tovima.gr